(P) Povești care vă vor inspira și vă vor încuraja să începeți o carieră în IT

Data actualizării: Data publicării:
laro_1 (003)

Este bine cunoscut faptul că IT este cel mai profitabil și cel mai căutat domeniu din zilele noastre. Cu toate acestea, este mai puțin cunoscut faptul că acesta este și sectorul în care persoanele de toate vârstele, cu educație formală diferită, înclinații și afinități își găsesc succesul. Simplu, în secolul XXI, IT este mai mult decât o carieră - este chemarea care vă oferă cunoștințe și instrumente cu care vă puteți transforma viața profesională.

Tocmai asta este IT-ul pentru eroii poveștilor noastre.

Unii oameni au căutat cunoștințe care să-i ajute să își schimbe în cele din urmă jobul de care nu mai erau mulțumiți, alții au vrut să învețe cum să-și transforme pasiunea față de artă într-o carieră profitabilă. Unii au fost începători absoluți, fără nicio idee clară despre ce anume doreau să facă, alții aveau deja experiență și o viziune despre viitorul job. Însă, toți au în comun faptul că șansa pentru succes în domeniul IT și-au găsit-o la LINK Academy.

Iată poveștile lor.

IT-ul îmi permite să-mi exprim natura creativă și artistică

Mulți oameni identifică greșit IT-ul doar cu programare, coduri și cifre. Însă, ceea ce ei nu știu este că IT este domeniul care oferă numeroase instrumente cu care vă puteți exprima natura creativă și artistică.

Fiind o persoană atrasă dintotdeauna de artă, Alina Petrof a terminat liceul de arte din Italia. În timpul școlarizării într-o țară cu o istorie bogată, arte magnifice și cultură sublimă, Alina a înțeles un lucru: „Ceea ce este frumos nu va pieri niciodată”.

Având în vedere că în secolul XXI și arta se mută în sfera digitală, Alina a știut că dacă vrea să-și urmeze latura artistică, trebuie să dobândească și anumite cunoștințe de IT. De aceea, a decis să se înscrie la departamentul Design web din cadrul LINK Academy:

  • Datorită dragostei mele pentru frumusețe și creație, am ales tocmai departamentul pentru designul web de la LINK Academy, deoarece am vrut să învăț mai mult. La această instituție am găsit un curs care combină majoritatea programelor care mă atrag și care mă vor ajuta să-mi transform ideile creative în operă de artă.

LINK este un mare sprijin în eforturile noastre de a ne schimba cariera

Este cert faptul că, în prezent, mulți oameni sunt blocați la joburile care nu doar că sunt prost plătite, dar nici nu îi satisfac deloc. Mulți dintre ei și-ar schimba cu plăcere cariera, dar de multe ori îi împiedică lipsa de suport.

Însă, nu există succes fără curaj. Asta au aflat și Cătălin Anghel, și Cătălin Emerich.

După o carieră în domeniul turismului, Cătălin Anghel a avut nevoie de o schimbare profesională și a simțit că în sfârșit este momentul să se dedice unei pasiuni neîndeplinite - IT. S-a înscris la LINK Academy, la departamentul Java Development, unde pe lângă cunoștințe importante, a dobândit și ceva la fel de valoros - suportul profesorilor dedicați:

  • Profesorii sunt foarte buni și te ajută la nevoie. Sunt foarte dedicați fiecărui cursant. Întotdeauna au timp pentru fiecare. În ceea ce mă privește, profesorii s-au adaptat după nevoile mele și m-au sprijinit în timpul școlarizării.

Datorită acestei abordări, Cătălin a obținut certificatul valoros Oracle și privește viitorul cu multă speranță.

După ce a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Cătălin Emerich a lucrat în asigurări. Însă, curiozitatea sa l-a dus în altă parte - să afle ceva mai mult despre aplicațiile web, unul dintre cele mai populare domenii din IT, căutându-și astfel șansa într-o sferă dinamică. A decis să se înscrie la departamentul Java Development de la LINK Academy și să încerce să-și îndeplinească dorința. Datorită personalului complet al acestei prestigioase școli de IT, Cătălin a asimilat cunoștințele necesare într-un timp foarte scurt:

  • „Jos pălăria” pentru Bogdan, profesorul care mi-a predat majoritatea materiilor. A fost de mare ajutor pe durata școlarizării și întotdeauna acolo când aveam probleme. Simultan, am apreciat foarte mult că am profesori care lucrează în domeniile pe care le predau și că ne-au învățat să cerem informații în mod eficient. Comunicarea cu personalul LINK Academy a fost foarte proactiv, de câte ori aveam nevoie de informații, avem unde și cui să mă adresez.

Datorită aceste abordări, Cătălin Emerih a obținut jobul de Digital Product Owner și aplică cu succes la noul job cunoștințele dobândite la LINK Academy.

De la începător absolut la un job în doar opt luni

Ceea ce a împiedicat multe persoane să pășească în domeniul IT este faptul că înainte nu s-au întâlnit cu programarea. Mulți dintre ei se întreabă dacă un începător poate într-adevăr să asimileze într-un timp scurt cunoștințe IT care îi vor oferi o carieră nouă, respectiv unde pot obține astfel de cunoștințe.

La fel a fost și cu Cristina Niculescu, care a avut înclinație către IT, dar pur și simplu nu a știut de unde să înceapă:

  • Deja de ceva vreme am vrut să mă reorientez pe domeniul IT, dar după 10 ani de gestionare și de lucru în management, nu am știut cu adevărat ce vreau, deoarece nu eram familiarizată deloc cu acest domeniu. Prietenii mi-au recomandat LINK Academy, deoarece și ei au frecventat cursurile voastre, iar acest lucru a fost foarte important.

Încă din timpul școlarizării la departamentul Java Development, mai exact în mai puțin de 8 luni, Cristina a reușit să devină, dintr-o persoană care nu știa să scrie niciun un rând de cod, una care și-a găsit un job în acest domeniu. La asta a contribuit foarte mult și platforma pentru studiu la distanță unde s-a școlarizat Cristina:

  • Cursurile sunt foarte bine făcute și cel mai mult mi-a plăcut că totul este foarte bine adaptat și există cursuri online pe care profesorii le fac live, unde puteți participa, precum și cursurile care se înregistrează și pe care le puteți vedea și ulterior, după transmisiunea live. Deci, pentru mine, care nu am avut mult timp liber când am început cursurile, asta mi-a fost foarte, foarte util. Aplicația este foarte bine făcută, așadar, toate cursurile sunt disponibile, informațiile și suportul pentru cursuri sunt tot pe platformă.

Faptul că experiența Cristinei nu este unică, ne dovedește și Nicolae Cosmin. Școlarizarea la departamentul Web Development l-a ajutat să obțină un job după al doilea interviu. Modul de asimilare a materiei, progresul treptat și verificările dese ale cunoștințelor reprezintă motivul pentru care Nicolae s-a simțit atât de încrezător când vine vorba de Web Development, ceea ce în final i-a adus și un job:

  • Profesorii mi-au plăcut foarte mult, au oferit multe exemple practice și au încercat să explice materia până în cele mai mici detalii, până când a înțeles fiecare cursant, structura cursurilor mi se pare foarte bună, deoarece se începe de la zero și se abordează fiecare element, pas cu pas și, astfel, cu siguranță, toți înțeleg despre ce este vorba.

Dacă sunteți în căutare de cea mai bună școală pentru programare, veți da de LINK Academy

Mulți oameni care decid să dobândească cunoștințe IT au la dispoziție numeroase resurse. De la cursuri online, diferite școli, numeroase tutoriale video. Însă, oricine ar fi căutat pe internet cunoștințe despre IT, întotdeauna a dat de LINK Academy.

La fel s-a întâmplat cu Mihai Marian și cu Liliana Alisa.

Mihai a căutat cunoștințe din limbajul de programare PHP pe internet și a găsit LINK Academy. Când a văzut ce oferă această instituție, a decis să se înscrie aici, și nu a regretat:

  • Înainte de a începe să frecventez cursul la LINK Academy, am avut foarte puține cunoștințe din domeniul IT, m-am jucat doar cu platforma Arduino și am vrut să folosesc această platformă prin intermediul unui server. Profesorii de la acest curs au prezentat materia foarte bine, chiar mai bine decât mă așteptam, a fost o experiență plăcută.

Ca cineva care nu a avut niciun fel de cunoștințe prealabile de IT, Liliana a căutat cea mai bună instituție care să o ajute să asimileze cunoștințele într-un timp relativ scurt:

  • Am ales LINK Academy în căutarea celei mai bune instituții pentru programare pe internet, iar după cercetări am văzut că această instituție este printre primele, sau chiar prima în rezultatele căutării, și am zis că ar fi bine să încerc aici. Având în vedere educația mea precedentă, care nu a avut nicio legătură cu matematica și cu programarea, materia mi s-a părut foarte interesantă și chiar am fost uimită. Deși despre programare nu am știut absolut nimic, după frecventarea cursurilor pot spune că acum chiar înțeleg. Cursurile m-au ajutat în carieră și deja am fost inclusă în diferite proiecte referitoare la programare sau design web.

La LINK am găsit tot ce aveam nevoie pentru proiectul personal

Tot mai multe persoane vor să-și urmeze proiectele de pasiune în care vor combina pasiunea cu un câștig bun. Ceea ce îi oprește pe mulți dintre ei este lipsa de cunoștințe și instrumente care îi pot ajuta să realizeze acest lucru.

Călin Valentin a găsit la LINK Academy, la departamentul Java Development, toate resursele necesare pentru un astfel de proiect:

  • Dintotdeauna mi-am dorit să încep un proiect personal, dar nu am știut de unde să încep și ce programe să folosesc, iar la LINK Academy nu doar că am început proiectul, dar l-am și terminat. Profesorul de la curs a făcut o treabă foarte bună, a combinat bine teoria cu practica. Am înțeles mult mai bine materia și am avut suficiente exemple pentru fiecare noțiune, ceea ce a fost foarte important pentru mine.

Simplu, indiferent de tipul de proiect pe care vreți să-l finalizați la LINK Academy, veți obține resurse, cunoștințe, dar și un suport important din partea profesorilor.

Am vrut să încep imediat să creez site-uri

Oportunitatea de a vă schimba complet locul de muncă, de a deveni un creator de site-uri web de succes, de exemplu, din casier, este atractivă pentru mulți. Însă, nu toți au resurse și timp să frecventeze o facultate pentru a asimila astfel de cunoștințe. Din fericire, există LINK Academy, care în doar un an de zile le permite și începătorilor absoluți să pășească în lumea IT și să-și schimbe radical viața personală și profesională. La fel este în cazul cu Călin Mateuț, care a decis cu mult curaj să urmeze o carieră nouă:

  • Am avut un job, dar în vânzarea cu amănuntul, ca vânzător în Timișoara. Totul a început din dorința de a face site-uri în WordPress ca și freelancer, ceea ce pentru un începător ca mine a fost aproape imposibil. Am vrut să învăț programarea web, iar pentru asta nu am avut nevoie de 3 ani de facultate.

Călin s-a înscris la departamentul PHP Development, din cadrul LINK Academy, și foarte repede a fost chemat la primul interviu. De aceea, astăzi le recomandă tuturor această instituție:

  • Aș vrea să le transmit viitorilor cursanți să aleagă obligatoriu acest curs sau oricare altul din cele oferite de LINK Academy. Profesorii vor avea grijă de voi indiferent de cum învățați, tradițional sau online. Probabil că în viitor voi mai frecventa un curs la LINK Academy pentru a-mi aprofunda cunoștințele.

Locul potrivit pentru un IT-ist pasionat

LINK Academy nu este doar locul pentru începători, ci și pentru IT-iști cu experiență care au absolvit o facultate și care vor să se perfecționeze. În această instituție, aceștia obțin cunoștințe suplimentare, certificate internaționale importante și stabilesc contacte cu cei mai buni profesioniști din acest domeniu.

Ca și IT-ist profesionist, Cristian Gabriel Zamrii a înțeles că la LINK Academy are toate resursele necesare pentru progresul profesional:

  • Am avut plăcerea să frecventez două programe oferite de LINK Academy - IT management și programarea Java. Momentan sunt la master la Universitatea Politehnică din București - Facultatea pentru antreprenoriat, inginerie și managementul afacerii și sunt analist de risc - Departamentul pentru control, în industria bancară. Am ales doar aceste programe din cauză că sunt un IT-ist pasionat și am vrut să mă familiarizez mai bine cu unele noțiuni.

Voi trebuie să alegeți succesul, LINK Academy se va ocupa să vină

Poveștile de succes ale acestor oameni ne învață un singur lucru: indiferent cu ce cunoștințe veniți, dacă aveți mult sau puțin timp, ce vârstă aveți și care vă sunt dorințele, tot ce vă trebuie pentru succes în IT este decizia și dorința de a învăța. De restul se va ocupa LINK Academy. Profesori dedicați, cursuri tradiționale și online, studiu care se adaptează obligațiilor și nivelului de cunoștințe al cursantului, precum și numeroase resurse pentru dezvoltarea carierei vor fi un suport mai solid pentru drumul vostru în IT.

Acum, voi sunteți cei care citesc despre oamenii de succes, dar într-un an de zile poate alții vor citi tocmai despre succesul vostru în IT.

De aceea, nu stați pe gânduri, ci începeți imediat școlarizarea IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri