Sari la conținut

Petrom ieftineşte carburanţii pentru a treia oară în şapte zile

Petrom a ieftinit carburanţii în noaptea de marţi spre miercuri. Preţul benzinei a scăzut cu 2 bani pe litru, iar cel al motorinei - cu 4 bani. Astfel, un litru de benzină costă acum 5,83 lei, iar motorina 6,01 lei pe litru. Preţurile pot să difere însă de la o staţie la alta cu până la 5%.


Aceasta este a treia ieftinire consecutivă aplicată de compania petrolieră în ultima săptămână. În total, benzina s-a ieftinit cu 9 bani, iar motorina cu 12 bani.

De la 1 aprilie însă, dacă intră în vigoare supraaciza la carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, încep scumpirile. Potrivit estimărilor, benzina şi motorina ar costa cu circa 40 de bani mai mult pe litru.

De la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a spus marţi seară, încă o dată, că nu susţine creşterea accizei la carburanţi. Şeful statului face apel la Guvern şi Parlament să găsească alte soluţii pentru a aduce bani la buget. "Această taxă suplimentară nu este necesară, având în vedere că în bugetul de stat există bani ascunşi pentru a se renunţa la această taxă suplimentară. (...) Se vor scumpi preţurile; degeaba avem creştere economică pe anul trecut, degeaba avem creştere pe industrie, dacă preţurile or să crească", a atras atenţia Traian Băsescu.