Plata calătoriei se va putea face cu cardul bancar direct în autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB

Data actualizării: Data publicării:
Autobuz STB cu usile deschise
Autobuz STB. Foto: Facebook/ STB

Mijloacele de transport în comun ale STB vor permite plata cu cardul bancar contactless, direct in mijloacele de transport public, informează un comunicat al Primăriei Capitalei.

Pentru început, proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule.

Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport.

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicată, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar. La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

STB SA precizează că tariful călătoriei este același, indiferent cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei - pe liniile urbane; 1,5 lei - pe liniile regionale si 3,5 lei - pe liniile expres.

Pentru implementarea acestui proiect, STB SA a semnat la finalul anului 2019 un contract cu BCR, prin care operatorul bancar asigură implementarea soluției tehnice, utilizând validatoarele de nouă generatie instalate pe noile vehiculele din parcul STB SA (Otokar si in curand autobize Hibrid).

În prezent, călătorii pot plăti călătoria STB prin încărcarea unui card de transport online sau fizic, precum și prin intermediul telefonului mobil - cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri