Premierul Cîţu: Bugetul pe 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB

Data actualizării: Data publicării:
florin citu arata in sus cu mana
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Bugetul României pe 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a adăugat că bugetul nu va pune frână economiei româneşti în anul viitor, informează Agerpres.

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, este adevărat, aşa cum estimăm noi, în prima parte a anului, se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului”, a mai spus prim-ministrul Florin Cîţu.

De asemenea, premierul Cîțu a anunţat plafonarea veniturilor pentru bugetari. Şeful Guvernului a precizat că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

Totodată, alocațiile vor creşte cu 10% din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8% din septembrie, au informat, pentru Digi 24.ro, surse politice.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri