România are printre cele mai mici prețuri la benzină și motorină din UE, neschimbate de 14 zile

Data publicării:
pompa benzina
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Benzina și motorina nu și-au mai modificat prețurile pe piața din România în ultimele 14 zile, arată datele adunate de Peco-online.

Astfel, începând cu data de 10 iulie, atât benzina, cât și motorina, s-au menținut la un preț mediu de 6,7 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzină a scazut cu 1.2%, ceea ce înseamnă ca un plin de 50 de litri costă astăzi cu 4 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 0.6%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 2 lei mai putin decât în urmă cu 30 de zile.

În prezent, cea mai ieftină benzină standard care poate fi achiziționată în România se vinde cu 6,62 lei pe litru, în timp ce motorina standard se vinde cu cel puțin 6,64 lei pe litru. În ceea ce privește sortimentele premium, un litru de benzină se poate cumpăra cu cel puțin 7,11 bani, iar un litru de motorină cu 7 lei, arată datele Plinul.ro.

România are printre cele mai mici prețuri la carburanți

România are a 3-a cea mai ieftină benzină și a 3-a cea mai ieftină motorină la nivelul UE, potrivit datelor Weekly Oil Bulletin publicat de CE.

Buletinul de 17 iulie prevede un preț de 6,68 lei pe litrul de benzină și 6,67 lei pe litrul de motorină (echivalentul a 1,35 euro).

Astfel, singurele țări care au prețuri mai mici pentru carburanți sunt Malta (1,34 euro/litru/benzină și 1,21 euro/litru/motorină) și Bulgaria (1,29 euro/litru/benzină și 1,24 euro/litru/motorină).

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri