Se conturează o criză mondială de prezervative, odată cu închiderea celui mai mare producător

Data publicării:
prezervative

O criză mondială de prezervative se conturează, a anunțat cel mai mare producător de mijloace contraceptive din lume, după ce măsurile impuse de pandemia de coronavirus au obligat compania să oprească producția, informează FMT News, care citează Reuters.

Compania Karex Bhd din Malaezia realizează 20% din producția mondială de prezervative, iar cele trei fabrici deținute în țara asiatica au oprit producția în urmă cu zece zile, din cauza măsurilor adoptate de guvern pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Asta înseamnă deja un deficit de 100 de milioane de prezervative pe piață, distribuite în mod obișnuit de mărci precum Durex. Pe lângă cele care ajung în magazine, o parte din prezervative sunt realizate pentru sisteme naționale de sănătate sau pentru programe internaționale.

"Ne vom confrunta cu o criză de prezervative la nivel mondial, ceea ce va fi înfricoșător", a declarat Goh Miah Kiat, CEO Karex, pentru Reuters. "Grija mea este că pentru programele umanitare din Africa criza nu va dura două săptămâni sau o lună. Ar putea dura câteva luni", a adăugat acesta.

Malaezia este mai afectată țară din Asia de Sud-Est, având peste 2.161 de cazuri de coronavirus confirmate și peste 26 de decese. Starea de alertă impusă de autorități va rămâne instaurată cel puțin până pe 14 aprilie.

Alți mari producători de prezervative se află în China (unde a izbucnit epidemia și mai multe fabrici au fost închise), India și Thailanda - unde numărul infecțiilor continuă să crească.

Goh a spus că producătorul de prezervative Karex încearcă să obțină de la guvern dreptul de a funcționa în anumite condiții. Malaezia permite altor producători de bunuri esențiale să își deruleze activitatea cu jumătate dintre angajați.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri