Spionajul costă scump: Google, Apple şi alte companii implicate riscă să piardă 35 de miliarde de dolari până în 2016 din cauza operaţiunilor ilicite ale SUA

Data publicării:
nsa-1

Spionajul pe Internet comis de Statele Unite ale Americii vine cu o factură uriaşă pentru companiile de tehnologie: pierderile lor ar putea ajunge la 35 de miliarde de dolari în următorii trei ani, scrie Bloomberg. Acesta este preţul neîncrederii firmelor străine în companiile americane care gestionează informaţii.

Afectate nu sunt doar companii-gigant ca Apple sau Google, ci şi firme din alte domenii, precum asistenţa medicală, producţia sau curieratul. Toate sunt bănuite că ar fi participat la operaţiunile de spionaj realizate de Agenţia americană pentru Securitate Naţională NSA şi că nu pot păstra confidenţialitatea informaţiilor pe care le deţin.

Statele Unite fac eforturi să mai cureţe din acuzele care i se aduc după dezvăluirile făcute de Edward Snowden, fostul angajat NSA care a scos la lumină operaţiunile la nivel global pe care le derulează Agenţia americană pentru Securitate Naţională. Aceasta ar fi spionat nu numai mediul virtual, ci şi conversaţii telefonice din întreaga lume, inclusiv discuţii ale liderilor politici.

Agenţia acuzată a anunţat că va lua măsuri: va concedia 90% din personal. Cu alte cuvinte, cu cât ştie mai puţină lume, cu atât mai bine.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri