Sari la conținut

Supermarketurile germane, sancționate după ce s-au înțeles asupra prețurilor la bere

Foto: gettaphunter.com

Oficiul Federal al Concurenței din Germania a impus aceste amenzi după ce a ajuns la concluzia că lanțurile de supermarketuri Edeka, Metro și Netto s-au înțeles cu producătorul de bere Anheuser Busch pentru a fixa prețurile la sortimentele de bere Beck's, Franziskaner și Hasseroeder, potrivit Agerpres.

În schimb, producătorul de bere Anheuser Busch și retailerul german Rewe au fost scutiți de la plata unor amenzi pentru că au jucat un rol important în investigația Autorității.

De asemenea, Oficiului Federal al Concurenței a informat că a amendat și lanțul de magazine Lidl pentru că a fixat prețurile la dulciurile Haribo precum și lanțul de magazine Rossmann pentru că a încheiat unele înțelegeri ilegale cu privire la prețul cafelei. Toate companiile menționate au acceptat amenzile impuse, cu excepția Rossmann care a anunțat că va depune o contestație.

Anul trecut, mai multe lanțuri de băcănii din Germania au fost amendate cu 152 milioane de euro pentru că s-au înțeles cu producătorii să stabilească prețurile la raft astfel încât concurența cu supermarketurile să nu le anuleze profiturile.

Anheuser-Busch a anunțat, în 2015, că intenționează să preia SABMiller pentru suma de 100 miliarde de dolari iar pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare intenționează să vândă activele din Europa de Est ale SABMiller.