Teodorovici îi răspunde lui Cîțu: Guvernul își va respecta promisiunile

Data actualizării: Data publicării:
180904_ORLANDO_TEODOROVICI_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Opoziţia îl avertizează pe ministrul Finanţelor că ţara riscă să intre în criză economică. Încasările bugetare sunt cu 12 miliarde de lei mai mici decât cele prognozate, iar ţinta de deficit bugetar de 3 la sută ar putea fi depăşită. Ministrul Eugen Teodorovici este însă optimist. Spune că promisiunile Guvernului vor fi respectate, salariul minim va creşte cel mai târziu de la 1 ianuarie anul viitor, iar lefurile bugetarilor nu vor fi îngheţate.

Florin Cîțu - senator PNL: Veniturile la buget sunt cu 12 miliarde mai mici decât erau programate, economia nu mai crește cu peste 5 la sută și vorbim de o economie care crește cu o rată de 3. Deficitul e la 1,8%, când anul trecut era 0.8%. În acest moment, fără tăieri de cheltuieli, este imposibil să ținem ținta de 3% .

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Deficitul are o linie asumată de creștere la primul trimestru, este exact ceea ce noi am spus ca deficit. Noi ne-am asumat un deficit de 2,97% și vom respecta.

Reporter: Va crește salariul minim de la 1 noiembrie?

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Este o decizie pe care Guvernul o va lua în următoarele zile. A fost o discuție și cu sindicatele și patronatele. Cel mai tarziu e data de 1 ianuarie.

Reporter: Mai există posibilitatea înghețării salariilor pentru bugetari?

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: Nu, nu. Anul viitor se va merge pe legea salarizării așa cum prevedea ea creșterea de salarii din sectorul bugetar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri