A fost desemnat constructorul Secțiunii 1 a Autostrăzii Tg. Mureș - Tg. Neamț. Grindeanu: Proiectele din PNRR intră în linie dreaptă

Data actualizării: Data publicării:
hartă cu Autostrada Târgu Mureș - Târgu Neamț
A fost desemnat constructorul pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8, finanțată prin PNRR. Foto: Sorin Grindeanu/ Facebook

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat, luni, că toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă, odată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8. Grindeanu spune că Autostrada va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

„Toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi, în linie dreaptă odată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8”, afirmă Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Ministrul arată că „secţiunea de autostradă Târgu Mureş- Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km şi include şi contrucţia drumului de legătură cu Autostrada Translivania”.

„Antreprenorul turc va avea la dispoziţie maximum 6 luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru cea de execuţie. Contractul cu o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) prevede inclusiv construcţia a 36 de poduri, pasaje şi viaducte printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri”, precizează Grindeanu.

El mai spune că Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri