Sari la conținut
News Alert

Anul Nou aduce aceleaşi şantiere. Marile lucrări restante din Bucureşti

Bucureştiul intră în 2017 cu multe dintre şantierele începute de ani buni. Un pasaj subteran, unul suprateran şi înlocuirea unei linii de tramvai adună aproape opt ani de întârziere. Motive sunt destule: ba nu au fost bani, ba au apărut probleme pe parcurs. Primăria Capitalei dă asigurări că va fi ultimul an când lucrările de infrastructură rămân restante.

Una din marile lucrări restante este pasajul de la Piaţa Sudului care în 2017 intră în al treilea an de execuţie.

Tunelul subteran ar trebui să fie gata în martie anul viitor, cu o întârziere de un an şi trei luni.

Prin pasajul de la Piaţa Sudului ar fi trebuit să se circule deja de aproape un an de zile. Lucrarea trebuia inaugurată pe 31 decembrie 2015, dar nu e gata nici acum. Aşa că şoferii care traversează zona aşteaptă minute în şir la semafor.

La doar câţiva kilometri distanţă, un alt pasaj se construieşte şi mai greu. Are deja şase ani de când e în lucru.

Pasajul va lega Bulevardul Nicolae Grigorescu de Şoseaua Olteniţei printr-un pod suspendat peste râul Dâmboviţa şi un drum care va fi construit în continuarea lui. Pe acolo ar fi trebuit să se circule din această vară, dar lucrările sunt departe de a fi gata.

Şantierul a început în martie 2010, dar a fost oprit de mai multe ori din lipsa fondurilor. Primăria estimează că va fi inaugurat, în sfârşit, vara viitoare, cu patru ani peste termenul iniţial. Lucrarea va costa la final 70 de milioane de euro.

Tot în ritm de melc s-a lucrat şi pe Bulevardul Liviu Rebreanu, unde trebuia înlocuită linia de tramvai şi refăcută şoseaua. Lucrările au început în 2011.

Prima parte a lucrărilor a fost gata în 2015, dar a doua s-a împotmolit în litigii cu proprietarii care nu au vrut să renunţe prea uşor la terenuri.

În unele părţi ale bulevardului lucrările sunt blocate în acest moment. De exemplu, acest trotuar se opreşte într-un bar. Primăria nu a căzut încă la o înţelegere cu proprietarul în privinţa exproprierii terenului.

Lucrările pe tronsonul dintre Nicolae Grigorescu şi strada 1 Decembrie ar urma să fie gata în primăvara anului viitor.

Pasajul Piaţa Sudului

începere lucrări: august 2014

termen iniţial: decembrie 2015

termen nou: martie 2017

total întârziere: 15 luni

B-dul Liviu Rebreanu

începere lucrări: mai 2011

termen iniţial: noiembrie 2014

termen nou: martie-aprilie 2017

total întârziere: 30 luni

Pasajul Nicolae Grigorescu

începere lucrări: martie 2010

termen iniţial: iunie 2013

termen nou: iunie 2017

total întârziere: 48 luni

Sursa: Digi24