Autobuzele electrice pentru București întârzie. Primăria a anulat licitația

Data publicării:
autobuza troleibuze stb

Al doilea eșec la achiziția de autobuze electrice pentru București. Licitația a fost anulată din cauza ofertelor considerate neconforme de municipalitate. Două companii din Turcia și una din China, asociată cu o firmă de tractoare din România, s-au înscris la licitație. Și la prima încercare, ofertele au venit tot din Turcia și din China. Primăria vrea să cumpere 100 de autobuze electrice și oferă 45 de milioane de euro. 80% din sumă este acoperită de fonduri europene.

Alexandru Hazem Kansou, directorul STB: Societățile care s-au înscris în această licitație, procedural, n-au îndeplinit criteriile și nu putem merge mai departe, pentru că ar fi ilegal și nu vrem să le achiziționăm cu orice preț.

Dacă sunt neconformități din punct de vedere tehnic, nu le vom achiziționa. Nu putem să ne batem joc. Chiar dacă e vorba de fonduri europene sau banii cetățnilor, nu putem face asta.

Așteptăm, refacem licitația. Am mers în paralel, există fonduri pe proiecte de mediu. Avem prototipul, în două săptămâni îl puteți vedea, al transformării în GNC a autobuzelor din flota veche, euro 3, 4. 500 de bucăți ne propunem.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri