Când l-a anunțat, mulți au zis că e nebun. Produsul pe care îl va lansa Elon Musk în 10 decembrie

Data publicării:
elon musk

Atunci când Elon Musk a anunțat că are de gând să sape galerii prin Los Angeles, ca soluție la traficul infernal, mulți au zis că și-a pierdut mințile și l-au sfătuit să-și vadă de mașini și rachete. Însă miliardarul și-a continuat planurile, a pus pe picioare o nouă companie - The Boring Company - și a obținut toate documentele necesare pentru primul tunel din LA.

Acest prim tunel a fost „apoape finalizat”, spune Elon Musk, într-o postare recentă pe Twitter, și va fi inaugurat în data de 10 decembrie. Iar în data de 11 decembrie, publicul va avea parte de curse demonstrative, gratuit, scrie Mashable. CEO-ul Tesla și SpaceX a anunțat în urmă cu câteva luni că serviciul va costa doar 1 dolar, însă nu se știe dacă acest preț estimativ per călătorie va fi menținut.

Cum funcționează sistemul? Simplu. Mașinile vor fi coborâte în tunel pe o platformă care va circula apoi la viteze de până la 250 km/h.

Iar planurile lui Musk în această direcție nu se opresc aici. Miliardarul a obținut, anul trecut, permisiunea oficialilor din Maryland pentru primul sistem de tip hyperloop, lung de 10 mile, care va transporta oameni de la New York la Washington în doar 29 de minute.

Iar în iunie 2018, Elon Musk, prin The Boring Company, a câștigat licitația pentru a construit tunele de tipul celui din Los Angeles și sub Chicago. Primul va lega centrul orașului de Aeroportul Internațional O'Hare. Călătoria va dura doar 12 minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri