Primele licitații pentru autostrada Sibiu - Pitești

Data actualizării: Data publicării:
autostrada

Primele două secţiuni din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti au fost scoase azi la licitaţie. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat marți  în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţurile de participare la licitaţie pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu Piteşti.

CNAIR a scos la licitaţie tronsoanele de la capetele autostrăzii, respectiv Sibiu-Boiţa (lotul 1) şi Piteşti-Curtea de Argeş (lotul 5), potrivit Economica.net.

Sibiu-Boiţa: 13 km

“Lotul 1 aferent Sectiunii 1 se intinde intre km. 0+000 - km. 13+170, iar traseul autostrazii va începe în zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continua la vest de Drumul national DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem. În continuare, traseul autostrazii traverseaza la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G Avrig - Marsa - Talmaciu – Sadu pana in zona Boita unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7”, se arată în anunţ.

Valoarea estimată a contractului este de 765 de milioane de lei, fără TVA; iar termenul de execuţie este de 108 luni, care include şi perioada de garanţie de 60 de luni.

Piteşti-Curtea de Argeş: 30 km

"Sectiunea 5 se intinde intre km 92+600 si km 122+950, iar traseul autostrazii va începe în zona localitatii Curtea de Arges si va contiua traseul paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Municipiului Pitesti. Traseul acestei sectiuni este amplasat in judetul Arges si are o lungime de 30.35 km", se arată în anunţ.

Valoarea estimată a contractului este de 1,83 miliarde de lei, fără TVA; iar termenul de execuţie este de 120 luni, care include şi perioada de garanţie de 60 de luni.

Termenele de depunere a ofertelor sunt 17, respectiv 18 octombrie.

Digi24.ro a explicat aici că o clauză introdusă în documentația de licitație permite CNAIR oricând să se răzgândească și să nu semneze contractele de execuție cu firmele care au câștigat licitațiile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri