CNAIR: Contractul pentru SF Autostrada Sibiu – Piteşti", ”desuspendat” și prelungit

Data publicării:
Autostrada-Sibiu_Pitesti-zona-Sibiu_Boita

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se va strădui și în 2017 să termine studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu Pitești. După ce contractul de SF a fost suspendat în luna decembrie, marți acesta a fost ”desuspendat„, după cum se exprimă compania, dar și prelungit cu încă trei luni.

harta autostrada bun

În data de 14.03.2017 contractul privind Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu - Piteşti" a reintrat în vigoare ca urmare a finalizării perioadei de suspendare de trei luni notificată de CNAIR SA în data de 14.12.2016, a comunicat miercuri compania de autostrăzi.

Tot în data de 14.03.2017 a fost semnat un act adiţional privind prelungirea perioadei contractuale până la data de 15.08.2017, mai spune CNAIR.

Compania invocă faptul că ”în sezonul de iarnă nu s-au putut realiza investigaţii de teren, în special studii geotehnice”, fapt pentru care ”în decembrie 2016 compania a decis suspendarea contractului pentru o perioadă de 3 luni”. 

Contractul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti" a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă Asocierii Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti Tecnic Consulting Engineering România SRL, (Lider de Asociere Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti).

Lucrările propriu-zise au fost efectuate nu atât de firma italiană Spea Ingegneria, cât de firma românească Tecnic Consulting, o firmă minoră în domeniul proiectării de drumuri și autostrăzi, fără prea mare experiență în domeniu și care este deținută de Dan Stratan, fost om de încredere a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în FNI- SOV Invest. Actualizarea unui studiu de fezabilitate pentru 100 de kilometri de autostradă în zonă de munte este posibil să fie un proiect prea amplu pentru această firmă.

Asocierea SPEA/TECNIC a fot desemnată câștiugătoare a licitației încă de acum doi ani, în februarie 2015, însă nu a reușit în doi ani să ducă la capăt contractul primit pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Digi24.ro a informat marți că în acest an compania nu a alocat niciun leu pentru începerea lucrărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri