Construcția autostrăzii Buzău - Focșani intră în faza de licitație, anunță ministrul Transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
harta tronsoane pentru autostrada buzau focsani
Construcția autostrăzii Buzău – Focșani intră în faza de licitație. Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Construcția autostrăzii Buzău - Focșani intră în faza de licitație. Anunțul de licitație pentru construirea tronsoanelor 1 și 4 a fost trimis marți către platforma de achiziții SICAP, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Grindeanu a precizat, într-o postare pe Facebook, că tronsonul 1 va avea 4,6 km între Buzău și Vadu Pașii, iar tronsonul 4 - 10, 94 km între Mândrești Munteni și Focșani Nord.

Autostrada Buzău-Focșani este una din secțiunile Autostrăzii Moldova (A7) și face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3). Cele două tronsoane scoase la licitație vor fi construite în 20 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR.

Citește și: Cum va arăta tronsonul din Autostrada Moldovei care va lega Buzăul de Focșani. Datele anunțate de CNAIR

De asemenea, Sorin Grindeanu a anunțat că documentatia pentru tronsoanele 2 si 3 este la ANAP, pentru verificare, și urmează ca în cel mai scurt timp să fie transmis spre SICAP anunțul de participare pentru acestea.

Tronsonul 2 are 30,8 km între Vadu Pașii și Râmnicu Sărat, iar tronsonul 3 are 36,1 km între Râmnicu Sărat și Mândrești Munteni.

Întregul proiect al Autostrăzii Buzău- Focșani are valoare de 7,26 miliarde de lei (inclusiv TVA), este finanțat prin PNRR și este prevăzut în Master Planul de Transport General. La finalizarea lucrărilor, Autostrada Buzău – Focșani (al doilea segment al Autostrăzii Moldova) va avea o lungime de 82,44 de km.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri