Grindeanu spune că viteza trenurilor nu poate crește, fără o infrastructură modernizată

Data actualizării: Data publicării:
tren cfr
Grindeanu spune că viteza trenurilor nu poate crește, fără o infrastructură modernizată. Foto: Facebook / CFR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că, până la finalul anului, trenurile vor putea circula pe tronsoanele Arad-Simeria şi Curtici-Sighişoara pe infrastructură modernizată, dar a exclus ca, la nivel naţional, să crească viteza trenurilor.

Întrebat pe ce tronsoane feroviare se va putea circula cu 160 de kilometri/oră, Grindeanu s-a referit la două astfel de tronsoane.

„Sunt lucrări care se termină între Arad şi Simeria şi, de asemenea, pe tot tronsonul de la Curtici la Sighişoara, ar trebui ca până la sfârşitul acestui an să se poată circula pe infrastructură modernizată”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă în România poate creşte viteza medie a trenurilor, în contextul în care în Danemarca a crescut la 200 de kilometri/oră, ministrul a precizat că acest lucru nu e posibil fără o infrastructură modernizată.

„Nu se poate creşte această viteză decât prin investiţii. Aceste investiţii în calea ferată înseamnă investiţii în infrastructură de care aminteam şi pe de altă parte achiziţia de trenuri noi. De când sunt ministru s-au semnat contracte de achiziţii de 119 trenuri noi, plus 16 locomotive electrice noi. De 20 şi ceva de ani nu s-a luat niciun tren nou în România. Nu e de ajuns, dar e un început”, a adăugat Grindeanu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri