Metrorex spune că nu va rămâne fără mentenanță. Alstom a avertizat că nu-și va mai oferi serviciile dacă nu-i sunt plătite datoriile

Data publicării:
tren metrou
Statie metrou. Foto: Metrorex

Metrorex infirmă informațiile potrivit cărora metroul bucureștean ar fi în pericol să nu mai funcționeze din cauza restanțelor pentru serviciile de mentenanță. Compania a anunțat că a început deja să plătească sumele aferente acestui an și va continua să facă acest lucru. Răspunsul vine după ce preşedintele Alstom pentru Europa a avertizat că există riscul să nu mai putem circula cu metroul, fiindcă Metrorex are datorii de peste 33 de milioane euro.

Potrivit Alstom, valoarea restanțelor acumulate de Metrorex este echivalentă unui an de servicii prestate. Iar dacă datoriile nu vor fi achitate rapid, serviciile de mentenanţă vor fi suspendate progresiv din luna iulie, iar trenurile nu vor putea circula.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că o situație clară a sumelor deja achitate o vor putea face publică luni.

Valentina Vasile: Potrivit unui interviu acordat News.ro, reprezentanții companiei franceze Alstom, cea care asigură mentenanța metroului bucureștean, spun că Metrorex are o datorie de peste 160 de milioane de lei, din care peste 140 de milioane de lei provin din contractul anterior, adică pentru serviciile prestate în cursul anului 2021 iar restul, circa 20 de milioane de lei, pentru facturile restante aferente contractului început la 1 ianuarie anul acesta.

Digi24 a solicitat un punct de vedere din partea companiei Metrorex iar aceasta spune că, într-adevăr, până la data de 31 decembrie 2021 obligațiile restante sunt de circa 140 de milioane de lei, iar obligațiile de plată din acest an sunt în jur de 20 de milioane de lei și au început să plătească o parte din datoriile aferente acestui an în curs. Metrorex spune că restul obligațiilor, cele restante pentru 2021, le vor plăti prin solicitarea unei sume la următoarea rectificare bugetară.

În același timp, reprezentanții companiei care asigură mentenanța metroului spun că au încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele datorate, iar acum sunt două acțiuni deschise la Tribunalul București. Mai spun cei de la Alstom că iau în calcul suspendarea treptată a serviciilor de mentenanță pentru flota de metrou în luna iulie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri