Ministrul Transporturilor: Șefii de tren îi pot amenda pe călătorii care nu poartă mască

Data actualizării: Data publicării:
controlor-cfr-masca-calatori-tren
Foto: captură Facebook/CFR Călători

Călătorii din metrou sau tren sunt încurajați să sune la 112 și să-i reclame pe cei de lângă ei care nu poartă măști. Este soluția propusă de ministrul Transporturilor. Lucian Bode mai spune și că, în trenuri, șefii de tren îi pot amenda pe cei care încalcă regulile.

„Este obligația șefului de tren, a poliției TF, a instituțiilor chemate să aplice sancțiuni în momentul în care, într-un compartiment, unul sau doi călători nu poartă mască, restul poartă. Este inadmisibil. Am văzut situații și situații, și la metrou, aproape 300.000 de călători într-o singură zi. Aici putem vorbi de riscuri majore dacă nu respectăm regulile. Din fericire, la metrou nu am întâlnit situații critice în care să constatăm că cetățenii nu poartă mască”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, marți seară la Digi24.

„Avem asigurat și aici la accesul în cele 53 de stații o firmă de pază, poliția metrou, avem sprijin din partea Jandarmeriei și încercăm să impunem toate măsurile de siguranță sanitară”, a completat ministrul.

Întrebat ce să facă oamenii atunci când văd că un călător nu poartă mască, Lucian Bode a spus: „Să sesizeze urgent șeful de tren, polițistul care însoțește trenul, să sune la 112. Toate mijloacele prin care poate să anunțe o instituție a statului să le folosească, să transmită un mesaj”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri