Noul ministru al Transporturilor: În alte ţări, primăria administrează metroul

Data publicării:
metrou piata victoriei - metrorex.ro (2)
Foto: metrorex.ro

Metroul din Drumul Taberei, care a costat până acum 3 miliarde de lei, va fi gata curând. Cel puţin asta promite noul şef de la Transporturi, într-un interviu pentru RFI.

O declaraţie care se bate, însă, cap în cap cu un document oficial care dezvăluie că termenul de predare a fost amânat din nou, pentru la anul.

Lucrările la infrastructură sunt gata în proporţie de 96 la sută, dar procedurile pentru achiziţia sistemului de siguranţă a traficului bat pasul pe loc.

Lucian Şova nu exclude însă nici posibiltatea ca metroul să treacă de la Ministerul Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei.

Lucian Şova: „Deocamdată, bucureştenilor le spun că îi rog ca cel puţin încă două luni de zile să aibă încredere în capacitatea mea de a evalua şi de a organiza.

Eu am avut o discuţie cu cei de la Metrorex şi le-am pus o întrebare clară, de natură să mă lămurească şi pe mine: în alte metropole cum funcţionează metroul? Şi răspunsul lor a fost că în cele mai multe este la municipalitate. Am impresia că există un grad de imobilism la nivelul responsabililor de la metrou şi al responsabililor din minister, predecesorii mei, fiind prizonierii ideii că doar ei pot face.

Trebuie să definesc şi să am discuţie cu doamna Firea pe acest subiect, însă declar că nu exclud nici una din posibilităţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri