Orban îi răspunde lui Drulă: Nimeni nu poate ști astăzi câți bani vom avea din fonduri europene pentru transport

Data actualizării: Data publicării:
ludovic-orban-gov
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a susținut, joi, că nu există o evidență asupra sumelor care urmează să fie absorbite de România din fondurile europene pentru infrastructura de transport și că deputatul USR Cătălin Drulă ar trebui să fie „mai atent” la declarații.

„Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate ști astăzi câți bani vom avea din fonduri europene, pentru infrastructură de transport și care este lista proiectelor care vor fi finanțate din fondurile europene, alocate de UE, în exercițiul financiar multianual 2021-2027”, a declarat Ludovic Orban, în fața Camerei de Comerț, potrivit Mediafax.

Premierul a subliniat că autostrada Unirii reprezintă o prioritate pentru Cabinetul său.

„Pentru noi Autostradă Unirea și Autostradă Sibiu-Pitești, ca și autostradă de centură a Bucureștiului, ca și finalizarea tronsoanelor rămase pe Lugoj-Deva, pe Sebeș-Turda. Repet, Autostrada Unirii reprezintă o prioritate, ea este inclusă în Master Plan, avem o bază de negociere și noi vom susține finanțarea tronsoanelor de autostradă de pe Autostradă Unirii, din fonduri europene”, a adăugat Orban.

Reacția vine în contextul în care, Cătălin Drulă, deputat USR, a susținut că Ludovic Orban nu comunică public că România nu are șanse reale să primească finanțare din fonduri europene de la Bruxelles, pentru a construi Autostrada Unirii, pe traseul Târgu Mureș-Iași-Ungheni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri