Transportatorii se alătură protestului omului de afaceri care a construit primul metru de autostradă în Moldova

Data actualizării: Data publicării:
mandachi

Transportatorii se alătură protestului inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit, în mod simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Pe 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute, Ștefan Mandachi a anunțat că va întrerupe activitatea în toate cele 40 de restaurante ale sale din țară și i-a îndemnat și pe alții să i se alăture.

Citește și: Supărat că autoritățile nu dezvoltă infrastructura, un afacerist din Suceava a construit primul metru de autostradă din Moldova

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) și omul de afaceri Ștefan Mandachi au vorbit, în direct la Digi24, despre demersul care ar urma să aibă loc pe 15 martie. 

„Nu îl cunosc personal pe domnul Mandachi, dar vreau să îl felicit din tot sufletul pentru ceea ce a făcut, pentru că demersul său este unic, nu am mai întâlnit la nivel internațional așa ceva și trebuie lăudat. Noi ne alăturăm lui cu toate forțele.

Nu e vorba de o grevă, noi considerăm că e vorba de un mesaj pe care îl dăm tuturor celor responsabili, nu doar celor care se află vremelnic la guvernare, pe acest subiect. Este un mesaj care ar trebui să aibă susținerea ONG-urilor, patronatelor, a Poliției Rutiere, a cetățenilor, a tuturor celor care contribuie la curățarea spațiului de cadavre și vehicule avariate. Domnul Mandachi nu este singur și mă bucur că există asemenea oameni în România.

Eu nu umblu cu jumătăți de măsură. Această acțiune nu are ca obiectiv ca în termen de 48 de ore să terminăm autostrada care leagă Constanța de granița de Vest sau să apară autostradă de la București la Suceava. Însă trebuie să dăm un semnal, pentru ca cei responsabili să își facă treaba.

Orice partid politic aflat la guvernare ar vrea să iasă bine la sfârșitul mandatului. Problema este că se ascunde adevărul, că nu e vorba doar de o problemă sistemică sau neapărat de corupție, ci de incompetență”, a declarat Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport.

Ștefan Mandachi spune că inițiativa lui s-a bucurat de susținerea multor cetățeni, care i s-au alăturat, și speră ca și alții să îi urmeze exemplul.

Alice Iacobescu: Ce impact vă așteptați să aibă demersul?

Ștefan Mandachi: „Chiar acum mă uitam pe internet și sunt șocat: fotbaliști, luptători, polițiști se alătură manifestului nostru. Am curajul să înaintez și cifre: o să fim multe milioane, în țară, în diasporă. Haideți să ajungem sănătoși pe data de 15 și să suspendăm activitatea 15 minute. Dacă noi anticipăm de acum și speculăm ce se va întâmpla...nu putem ști. Eu vreau să văd acum șantiere ale autostrăzilor.”

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri