VIDEO. Cum se circulă pe Autostrada Soarelui și pe DN 1, în primul weekend din starea de alertă

Data actualizării: Data publicării:
radar masina politie
Foto: arhivă Poliția Română

În România am trecut, vineri, de la starea de urgență la starea de alertă, iar restricțiile au mai fost relaxate. S-a mărit și lista motivelor pentru care putem să ieșim din localitate, cu noua declarație pe proprie răspundere. Activitățile recreativ-sportive sunt unele dintre motivele care ne permit să plecăm la mare sau la munte. 

Jurnalista Digi24 Ema Stoica relatează, de pe Autostrada Soarelui, că traficul este moderat spre redus. Nu sunt mulți cei care circulă spre mare, majoritatea fiind autoturisme de transportat marfă.

În sensul celălalt, pe DN1, unii români aleg muntele în primul weekend de relaxare. Jurnalistul Digi24 Claudiu Loghin relatează că pe Valea Prahovei valorile de trafic sunt în limite acceptabile, iar polițiștii să așteaptă să rămână așa pe întreg weekendul.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că sâmbătă dimineață nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile sau ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Pe principalele artere rutiere (autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, DN 7 Sibiu-Râmnicu Vâlcea) se circulă în condițiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind normale, fără a fi semnalate zone cu trafic spre intensificare.

În județul Constanța, manevrele au fost reluate în toate porturile, atât maritim, cât și fluvial.

Se circulă pe o bandă de mers pentru fiecare sens pe Autostrada Soarelui

Tronsoane ale Autostrăzii A2 București – Constanța, pe care circulația se desfășoară restricționat, pe câte o bandă pentru fiecare sens, pentru efectuarea de lucrări la carosabil:

- km 12 -21, București – Cernica, IF;

- km 27 -36, Cernica, IF – Fundulea, CL;

- km 86+200 m - 93+700 m, Drajna Nouă, CL;

- km 111+600 m - 119+800 m, Perișoru, CL.

Polițiștii recomandă șoferilor să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri