V. Ponta, „foarte hotărât” să reducă TVA la pâine din 1 iulie

Data publicării:
ponta 20guvern 20gov 20ro-54084

Victor Ponta a afirmat că vor avea loc discuţii cu oficialii Fondului Monetar Internațional pentu a face acest „experiment”, începând cu 1 iulie.

„Sunt foarte hotărât. La următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, în mai, (...) pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie, vreau să facem un experiment la pâine. TVA-ul să îl reducem la 19%. Şi dacă până la sfârşitul anului arătăm că în felul acesta o să oprim evaziunea fiscală, atunci ne permitem mai departe pentru fructe, produse bio, carne, etc”, a declarat Victor Ponta, într-o emisiune televizată.

Anunțul privind intenția Guvernului de a discuta despre o posibila reducere a TVA a fost făcut, acum câteva zile, de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la o întâlnire cu reprezentanţii industriei de panificaţie. Cum însă încasările la buget din primele două luni ale anului sunt mici, șansele sunt minime ca intenția să devină realitate, spun specialiștii. Între timp, evaziunea fiscală din domeniu a ajuns la 70% din producție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri