Veste bună pentru românii care merg la mare în Bulgaria sau Grecia : Țara vecină are cel mai mic preț la benzină din UE

Data actualizării: Data publicării:
pompa de benzina motorina
Foto: Profimedia Images

Bulgaria are cele mai mici prețuri la benzină din UE, potrivit Weekly Oil Bulletin, iar motorina nu este nici ea departe de nivelul minim din cele 27 de țări membre.

Un litru de benzină se vinde în Bulgaria cu un preț echivalent cu 1,29 euro pe litru, de departe cel mai ieftin din UE. Pe următoare poziții se regăsește Malta, cu 1,34 euro pe litru și România, cu 1,35 euro pe litru.

Motorina costă în Bulgaria echivalentul a 1,24 euro pe litru, foarte aproape de nivelul de 1,21 euro pe litru din Malta - cel mai mic preț la motorină din UE. Pe poziția a treia la capitolul prețuri este România, cu 1,35 euro pe litrul de motorină.

Prețuri avantajoase pentru turiștii români

Prețurile scăzute la carburanți din țara vecină sunt un avataj pentru românii care aleg destinații de vacanță de vară precum Grecia sau Bulgaria.

Astfel, alimentarea autovehiculelor în Bulgaria atrage după sine costuri mult mai mici pentru turiști, în special în cazul românilor care merg în Grecia, care are unele dintre cele mai mari prețuri la carburanți.

Prețul mediu al benzinei în Grecia este de 1,88 euro pe litru, la distanță de peste 60 de eurocenți față de prețul din Bulgaria sau 53 de eurocenți față de prețul din România.

Totodată, un litru de motorină în Grecia se vinde cu aproximativ 1,6 euro, cu 36 de eurocenți peste nivelul din Grecia și 25 de eurocenți față de nivelul din România.

Țările cu cele mai mari prețuri la benzină și motorină din UE

Cea mai scumpă benzină din UE se vinde în Olanda, cu aproape 2 euro pe litru (1,98 euro). Pe următoarele poziții se regăsesc Danemarca (1,92 euro), Grecia (1,88 euro), Italia și Germania (1,85 euro) și Franța (1,83 euro).

Cea mai scumpă motorină este în Suedia, unde prețul este de 1,94 euro pe litru. Pe următoarele poziții se află Finlanda (1,77 euro), Belgia (1,71 euro), Italia (1,70 euro) și Franța (1,69 euro).

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri