Victor Ponta anunţă luni un pachet de măsuri pe energie, după ce Constantin Niţă a primit controlul direct asupra companiilor din sector

Data publicării:
ponta-17

Premierul Victor Ponta prezintă luni măsurile din domeniul energetic, în cadrul unei dezbateri din plenul Camerei Deputaţilor iniţiate de deputaţii liberali. Dezbaterea avea ca temă iniţială neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea contribuţiilor la asigurările de sănătate cu 5 puncte procentuale la angajator.

Premierul susţine că pachetul de măsuri pe care le va anunţa vor fi adoptate de Guvern miercuri şi vor avea ca efect menţinerea unor preţuri competitive pentru producătorii industriali.

Şeful guvernului a declarat săptămâna trecută că acest pachet de măsuri va permite Guvernului să implementeze ulterior reducerea CAS sau scutirea de impozitul pe profitul reinvestit.

La dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor participă şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a primit în coordonare directă politicile Departamentului pentru Energie, conform unei Ordonanţe de Urgenţă publicate vineri în Monitorul Oficial. El preia astfel atribuţiile ministrului delegat pentru Energie, tehnocratul Răzvan Nicolescu, respectiv controlul asupra unor companii ca Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz, dar şi asupra participaţiilor minoritare ale statului la OMV Petrom şi GDF SUEZ Energy Romania.

Niţă preia şi coordonarea politicilor economice ale Departamentului pentru IMM-uri.

Sâmbătă, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, îşi exprima speranţa ca noile măsuri anunţate de Guvern „să răspundă nevoilor industriei”. „Noi vom lucra la implementarea măsurilor care vor fi anunţate. Dar îi rog pe reprezentanţii industriei, pornind şi de la contextul în care ne aflăm, cu evenimentele din partea estică a României... Dumnealor li se va răspunde luni cu tot ceea ce poate să facă statul român în acest moment. Rugămintea este să se concentreze pe ceea ce au de făcut, să facă business, să păstreze locurile de muncă, să facă profit, să plătească taxe”, a solicitat tehnocratul, într-o intervenţie la Antena 3.

Luna aceasta au ieşit în stradă sute de membri de sindicate din industria metalurgică şi siderurgică – marii consumatori industriali – care acuză că costurile ridicate cu energia sufocă întreprinderile. În februarie, marile companii au trimis o scrisoare deschisă, în care avertizează autorităţile că România se va confrunta cu dezindustrializarea în cazul în care nu va schimba politica energetică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri uimitoare după 50 de ani: Familia lui Ted Bundy face publice ultimele scrieri ale criminalului în...
Digi FM
Claudia Iosif, fosta iubită a lui Dorian Popa, surprinsă alături de Andrew Tate. Milionarul a fost arestat...
Pro FM
Durerile au forțat-o pe Celine Dion să ia doze aproape fatale de medicamente. Dezvăluirile cutremurătoare ale...
Film Now
Alicia Vikander, adevărul despre motivul pentru care a avut nevoie de zece ani ca să mai facă un film cu...
Adevarul
Cât de bogați erau pe vremuri bucureștenii: Povestea unei fotografii de pe Calea Victoriei, din anii 60...
Newsweek
VIDEO Marele mister al războiului. 16 sfere rusești întinse pe un câmp în Ucraina. SUA implicate?
Digi FM
Ce vrea să studieze fiica lui Irinel Columbeanu. Adolescenta de 16 ani nu vrea să facă facultatea în SUA...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Fiul lui Pierce Brosnan, fotografiat în Londra, după aproape 20 de ani. Actorul a rupt legătura cu el din...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia