Evaziune fiscală de 1 milion de euro cu facturi fictive pentru motorină și benzină. Cum funcționa afacerea

Data publicării:
Mascați la percheziții
Acuzaţiile în acest dosar sunt de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii, iar persoanele cercetate ar fi obţinut astfel venituri de aproximativ 6.000.000 de euro. Foto: Arhivă Digi 24

Zeci de percheziții au avut loc, miercuri, în București și 5 județe din țară. Vizați de ancheta procurorilor sunt reprezentanții mai multor firme care se ocupă de comerțul intracomunitar cu benzină și motorină. 13 persoane vor fi duse la audieri, anunță Poliția Română.

31 de percheziții domiciliare au avut loc, în total, miercuri dimineața, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare. 

"Activitățile s-au desfășurat la persoane și la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină și motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.", au mai transmis polițiștii.

Potrivit procurorilor, în doar 3 ani, suspecții ar fi prejudiciat statul cu 1.000.000 de euro.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 - 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată", se arată în comunicatul Poliției Române.

13 persoane vor fi duse la audieri.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri