Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. 20 de persoane au fost evacuate. Nu sunt victime

Data actualizării: Data publicării:
explozieee
Foto: Captură video Facebook

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. 20 de persoane au fost evacuate. Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a declarat că nu sunt înregistrate victime. 

ACTUALIZARE 09:50 Incendiul a fost lichidat. Planul Roşu urmează să fie dezactivat de la ora 10:00, iar autospecialele se vor retrage în bază.

La faţa locului vor rămâne şase autospeciale pentru supravegherea zonei, au mai precizat pompierii.

ACTUALIZARE 09:40 „Au fost evacuate 20 de persoane. Nu sunt victime până acum, iar restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica. 

ACTUALIZARE 09:21 Incendiul a fost localizat și se fac măsurători pentru determinarea noxelor din aer. 

Autoritățile spun că nu sunt victime.

ACTUALIZARE 09:18 Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

„Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu”, au precizat pompierii. 

 

ACTUALIZARE 09:08 În sprijinul echipajelor care intervin la fața locului, a fost trimisă și autospeciala transport roboți de la ISU BIF.

Totodată, alte 4 mașini de stingere din cadrul ISU IL (2) și ISU CL (2) vor interveni în sprijinul colegilor din ISU CT.

Știrea inițială

Fumul dens se vede din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD.

Misiunea este în dinamică.

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești, scrie presa locală

La începutul lui iulie 2021, o explozie produsă la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. În iunie 2023, un pompier a fost rănit în urma unui incendiu la instalaţia de distilare a motorinei de la Petromidia.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri