2 ani de război în Ucraina. Stoltenberg: Situaţia pe câmpul de luptă rămâne extrem de dificilă, însă nu trebuie să ne pierdem speranţa

Data publicării:
Jens Stoltenberg portret pe fond negru
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Foto: Profimedia Images

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă sâmbătă Ucraina şi pe aliaţii acesteia, într-un mesaj înregistrat, „să nu-şi piardă speranţa”, la marcarea a doi ani de declanșarea invaziei ruse de către preşedintele rus Vladimir Putin, relatează News.ro.

„Situaţia pe câmpul de luptă rămâne extrem de dificilă. Obiectivul preşedintelui Putin de a domina Ucraina nu s-a schimbat. Nimic nu arată că se pregăteşte de pace”, a spus el.

„Însă nu trebuie să ne pierdem speranţa. Ucraina a dat dovadă în multe rânduri de capacităţi remarcabile şi şi-a demonstrat hotărârea dură”, subliniază Jens Stoltenberg în mesajul video postat pe site-ul NATO.

Marcarea a doi ani de război are loc în contextul în care trupele ucrainene, subechipate, luptă să menţină linia frontului şi în care persistă incertitudini cu privire la susţinerea Statelor Unite, unde nou ajutor destinat Kievului este blocat în Congres.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri