41 de morți într-un naufragiu în largul insulei Lampedusa. Doar patru dintre persoanele aflate la bord au supraviețuit

Data publicării:
barca cu migranti
41 de morți într-un naufragiu în largul insulei Lampedusa. Foto: Profimedia Images

Cel puţin 41 de migranţi au murit într-un naufragiu, în largul insulei italiene Lampedusa. Patru persoane care au supravieţuit le-au spus salvatorilor că erau într-o ambarcațiune care a plecat de la Sfax, Tunisia, cu 45 de persoane la bord - inclusiv trei copii.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat după câteva ore după ce a plecat din Tunisia, potrivit supravieţuitorilor.

Supravieţuitorii - trei bărbaţi şi o femeie originari din Coasta de Fildeş şi Guineea - declară că au fost salvaţi de către un cargou şi transferaţi pe o navă a Pazei de Coastă italiene.

Duminică, Paza de Coastă italiană a semnalat dispariţia a două ambarcaţiuni şi a anunţat că aproximativ 30 de persoane nu au fost găsite. Ulterior, a anunţat că a salvat 57 de persoane şi a recuperat două cadavre.

Autorităţile tunisiene au anunţat luni că au recuperat 11 cadavre în urma unui naufragiu, în apropiere de Sfax, duminică, şi au dat dispăruţi 44 de migranţi în urma acestui naufragiu.

În Italia au sosit, de la începutul lui 2023, aproximativ 93.700 de migranţi, potrivit unui bilanţ prezentat luni de Ministerul italian de Interne. Autorităţile italiene înregistrau, în aceeaşi perioadă a lui 2022, 44.700 de migranţi.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri