90% dintre locuitorii uneia dintre cele mai populate regiuni din China s-au infectat cu Covid

Data publicării:
lucrători sanitari chinezi în costume de protecție
China se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19. FOTO: Profimedia Images

Aproape 90% dintre locuitorii provinciei Hnean, a treia cea mai populată din China, au fost infectați până acum cu Covid-19, a declarat un oficial sanitar regional, în timp ce țara se confruntă cu o creștere fără precedent a  numărului de îmbolnăviri, scrie The Guardian.

Kan Quancheng, directorul comisiei de sănătate din Henan, a declarat într-o conferință de presă că în 6 ianuarie 2023, rata de infectare cu Covid în provincie este de 89%. Cu o populație de 99,4 milioane, cifrele sugerează că aproximativ 88,5 milioane de oameni din Henan ar fi fost infectați până acum.

Apogeul cazurilor spitalizate a fost în 19 decembrie, a spus Kan.

China a ridicat în mod brusc, în decembrie, majoritatea măsurilor sanitare anti-Covid, în urma unor manifestaţii fără precedent. Deschiderea duminică a granițelor Chinei a fost unul dintre ultimii pași în această politică de renunțare la restricții.

Autorităţile estimează că un nou val de contaminare se va înregistra de Anul Nou lunar – în 22 ianuarie în acest an -, în momentul în care milioane de chinezi de la oraş se duc în zone rurale pentru a-şi întâlni familiile. Odată cu apropierea sărbătorii, peste 34 de milioane de călătorii au fost înregistrate sâmbătă.

China, care are 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat, de la ridicarea restricţiilor sanitare, doar 30 de morţi din cauza Covid-19, în ciuda acestei "explozii" de contaminări în ţară. Aceste date nu reflectă situaţia reală, acuză Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri