A murit cel mai cunoscut patiser al Casei Albe. Roland Mesnier a gătit pentru cinci președinți americani

Data actualizării: Data publicării:
Former White House Pastry Chef Roland Mesnier Dies At 78
Roland Mesnier. Foto: Profimedia Images

Roland Mesnier, patiserul de la Casa Albă născut în Franța și ale cărui delicatese au încântat cinci președinți americani, a murit la vârsta de 78 de ani, notează BBC News

Mesnier a fost angajat pentru prima dată în în 1979, în timpul administrației condusă de președintele Jimmy Carter, iar ulterior s-a pensionat în 2004, după primul mandat al președintelui George W Bush.

Roland Mesnier a murit vineri „în urma unei scurte boli”, a transmis Asociația de Istorie a Casei Albe pe site-ul său.

Mesnier este recunoscut că, în cei 27 de ani petrecuți la Casa Albă, nu a servit niciodată același fel de mâncare de două ori.

Ziua în care a părăsit Casa Albă Roland Mesnier. Foto: Profimedia Images
Ziua în care a părăsit Casa Albă Roland Mesnier. Foto: Profimedia Images

Începându-şi cariera la un restaurant din Franţa, el şi-a clădit ulterior reputaţia în hoteluri mari din Paris, Hamburg, Londra şi Insulele Bermude înainte de a fi angajat de Prima Doamnă a SUA Rosalynn Carter, în 1979, după ce a captivat-o pe aceasta cu deserturile sale. 

„Am amintiri atât de frumoase despre Chef Mesnier”, a scris pe Twitter fosta primă doamnă a SUA, Hillary Clinton.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fundația și Institutul Prezidențial Ronald Reagan a transmis că „pasiunea, angajamentul și dragostea lui Mesnier pentru munca sa vor fi mereu amintite”.

Pe vremea când încă era la Casa Albă, Roland Mesnier declara că își propune să aducă o scurtă evadare pentru cei care trăiesc în cea mai importantă clădire din SUA.

„Dacă aș putea elimina această presiune timp de cinci minute, atunci mi-am făcut treaba. Acesta a fost rolul meu la Casa Albă, să pun un zâmbet pe chipul primei familii din Statele Unite”, a spus odată Chef Mesnier pentru Canadian Press.

Conform Washington Post, Francois Dionot, fondatorul unei presigioase șocli de bucătărie din SUA, l-a descris pe Roland Mesnier pentru Los Angeles Daily News drept „regele muncii în zahăr”. 

După ce a părăsit Casa Albă în timpul administrației George W. Bush în 2004, a scris o carte de rețete și o carte de memorii intitulată „Toate produsele de patiserie ale președintelui”. 

În aceasta povestește că a încălcat regulile ferme ale Casei Albe doar o singură dată. Era în 1987, iar liderul sovietic Mihail Gorbaciov l-a vizitat pe președintele Reagan la Washington. Deși procedura standard era ca toate cadourile alimentare trimise Casei Albe de către Moscova să fie distruse din motive de securitate, Mesnier nu a putut să se despartă de două cutii enorme de caviar rusesc care veniseră de la Gorbaciov.

„M-am uitat la celălalt bucătar și i-am spus: „Nu știu despre tine, amice, dar sunt dispus să mor pentru ceea ce este înăuntru. Așa că o iau una acasă, iar tu o poți avea pe cealaltă”, a povestit Mesnier.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri