Galerie Foto Accident grav în Germania: 7 oameni au murit după ce un microbuz cu migranți a ieșit de pe șosea. Șoferul încerca să scape de polițiști

Data publicării:
accident in germania
Şapte persoane au murit şi alte câteva au fost rănite într-un accident petrecut în Bavaria. FOTO: Profimedia Images

Şapte persoane au murit şi alte câteva au fost rănite într-un accident petrecut în Bavaria, în noaptea de joi spre vineri, în care a fost implicat un microbuz care ar fi transportat ilegal imigranţi, relatează AFP, citată de News.ro.

Şapte persoane au murit şi alte câteva au fost rănite într-un accident petrecut în Bavaria. FOTO: Profimedia Images
Şapte persoane au murit şi alte câteva au fost rănite într-un accident petrecut în Bavaria. FOTO: Profimedia Images

Microbuzul de tip Mercedes Vito se îndrepta spre Munchen şi transporta peste 20 de persoane, iar şoferul încerca să evite un punct de control pe autostradă, la aproximativ cincizeci de kilometri de graniţa dintre Austria şi Germania. Potrivit primelor informaţii, o echipă de patrulă a poliţiei federale a încercat să verifice vehiculul, dar şoferul a accelerat apoi şi a fugit.

Vehiculul a ieşit de pe şosea la o intersecţie între municipalităţile bavareze Ampfing şi Waldkraiburg, a precizat poliţia.

Întrebat de AFP dacă vehiculul transporta într-adevăr imigranţi, un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că identitatea ocupanţilor „este încă în curs de verificare”.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din apropiere.

O anchetă a fost încredinţată departamentului de investigaţii penale.

Acest accident a avut loc într-un moment în care, de la începutul lunii octombrie, Berlinul a înăsprit controalele la frontierele de pe flancul estic al Germaniei. Sosirea imigranţilor ilegali, în principal de origine siriană şi afgană, provoacă dezbateri aprinse în această ţară, a cărei capacitate de primire se epuizează.

„Numărul de persoane care sosesc în prezent este prea mare”, a declarat, din nou, săptămâna aceasta cancelarul Olaf Scholz, la prezentarea măsurilor de accelerare a expulzării persoanelor ale căror cereri de azil sunt respinse.

Această situaţie este exploatată de extrema dreaptă, care a obţinut duminica trecută rezultate record în două scrutine regionale.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri