Exclusiv Actriță din Fauda, mărturii în lacrimi din inima Israelului: „Hamas e ISIS. Nu se vor opri la noi, vor continua în întreaga lume”

Data actualizării: Data publicării:
Rona-Lee Shimon, actrița principală din Fauda
Rona-Lee Shimon, actrița principală din Fauda. Foto: Digi24

Actrița principală din seria Fauda, în lacrimi în timp ce vorbește despre războiul dintre țara sa și gruparea islamistă Hamas. Rona-Lee Shimon, sau Nurit, așa cum o știu cei care au urmărit serialul, este îngrozita de ceea ce se întâmplă acum în Israel. Aceasta spune că nu și-a imaginat niciodată că va trăi așa ceva, că a pierdut prieteni si oameni apropiați. Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, ea a mulțumit României pentru tot ceea ce a făcut țara noastră pentru poporul evreu de când a început războiul.

Teodora Tompea - jurnalist Digi24: Cum sunt lucrurile pentru tine acolo? Unde te afli?

Rona-lee Shimon - actriță principală ”Fauda” - Eu sunt acum în centrul țării. Ce pot să spun? Este război și este cu adevărat o situație, onest vorbind. Suntem în mijlocul războiului.

Teodora Tompea: Ți-e teamă că lucrurile vor fi și mai dificile decât în prezent?

Rona-lee Shimon: Da, bineînțeles. Suntem speriați și cred că ce ne sperie cel mai tare este că se vor pierde și mai multe vieți omenești. Acesta este primul nostru gând, de altfel toate gândurile noastre sunt tot timpul la ostatici. Este un lucru pe care ne concentrăm cu toții și întreaga lume ar trebui să ne ajute să îi aducem pe ostatici înapoi. Este cel mai important lucru pentru noi toți.

Teodora Tompea: Ai prieteni, familie, oameni care să fi fost omorâți, răpiți?

Rona-lee Shimon: Da, din păcate cunosc oameni care și-au pierdut viața și care nu mai sunt cu noi acum.

Teodora Tompea: Comparând Fauda cu viața reală, cum arată lucrurile pentru tine?

Rona-lee Shimon: Vrei să auzi adevărul? La sfârșitul zilei Fauda este un show TV. Mergem la muncă fiind actori și la sfârșitul zilei lăsăm armele deoparte și mergem acasă, dar pentru foarte mulți oameni acum însă aceasta este realitatea. Acum 8 zile a fost unul dintre cele mai oribile masacre care s-au întâmplat în istoria poporului meu, avem mai mult de 200 de ostatici care sunt torturați. Femei, copiii care au fost decapitați și violați. Aceasta este realitatea pentru foarte mulți oameni chiar în timp ce vorbim. Nimic din toate astea nu sunt ca în Fauda. Aceasta e viața reală acum. Nu vrem să plecăm, suntem în asta împreună și valoarea pe care a reușit să o demonstreze poporul israelian în ultima săptămână, unitate și forță prin unitate. Cu toții știm că va fi o luptă lungă, dar vom învinge. Cu sprijinul pe care îl primim din întreaga lume pentru că toată lumea s-a trezit și acum toată lumea știe că Hamas este ISIS. Poate că suntem prima lor oprire, dar nu se vor opri doar la noi. Se va întâmpla în întreaga lume. Iar acum lumea s-a trezit în fața brutalității și a lipsei de umanitate pe care Hamas a demonstrat-o de Sabatul însângerat de săptămâna trecută și cu asta avem de a face acum.

Teodora Tompea: Mulțumesc pentru interviu și rămâneți în siguranță. Sperăm să avem vești mai bune în aceste zile dificile pentru noi toți.

Rona-lee Shimon: Mulțumesc și eu și vreau să mulțumesc României și vouă Digi24 pentru tot ajutorul. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteați face pentru noi în aceste vremuri. Mulțumim!

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri