Acuzații dure în familia „copiilor-miracol” din Columbia. Bunicii și tatăl micuților au început lupta pentru custodie

Data actualizării: Data publicării:
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări.
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări. Foto: Profimedia

După ce toată lumea s-a bucurat de salvarea celor 4 „copii-miracol” care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană, în familia lor a început lupta pentru custodie. Mama lor a murit după ce avionul cu care zburau, iar tatăl celor doi copii mai mici este acuzat de violență domestică, relatează The Guardian.

Frații, cu vârste cuprinse între 1 an și 13 ani, sunt în spital și vor mai rămâne internați câteva zile, timp în care agenția pentru protecția copilului din Columbia îi va intervieva membrii familiei pentru a stabili cine ar trebui să aibă grijă de ei.

Cei 4 copii zburau împreună cu mama lor când avionul lor s-a prăbușit, în 1 mai. Toți adulții de la bord au murit. Potrivit mărturiilor copiilor, mama lor a mai trăit 4 zile după accident, apoi le-a spus micuților să plece de acolo și să se salveze.

Copiii au reușit să supraviețuiască 40 de zile în junglă stând în apropierea unei surse de apă și hrănindu-se cu fructe și semințe.

Astrid Cáceres, șefa Institutului columbian pentru bunăstarea familiei, a spus într-un interviu pentru radio BLU că un asistent social a fost desemnat pentru a ancheta situația copiilor, la cererea bunicilor lor materni, care luptă pentru custodie cu tatăl celor doi copii mai mici.

„Vom sta de vorbă, vom investiga, vom afla mai multe despre situație”, a spus Cáceres, adăugând că agenția nu a exclus ca cei 4 copii și mama lor să fi suferit abuzuri domestice.

„Cel mai important lucru în acest moment este sănătatea copiilor, care nu este doar fizică, ci și emoțională”, a spus ea.

Duminică, bunicul copiilor, Narciso Mucutuy, l-a acuzat pe Manuel Ranoque, tatăl copiilor, de abuz domestic asupra mamei lor, Magdalena Mucuty, spunând că micuții se ascundeau în pădure atunci când cei doi adulți se certau.

Ranoque a recunoscut că existau probleme în relația lor, dar că este o chestiune privată și nu „un subiect de bârfă pentru lume”.

Întrebat dacă și-a atacat soția, Ranoque a spus: „Verbal, uneori, da. Din punct de vedere fizic, foarte puțin. Am avut mai multe lupte verbale.”

Ranoque a spus că nu i s-a permis să-i vadă pe cei doi copii mai mari, pentru că nu este tatăl lor biologic. Institutul pentru bunăstarea familiei a refuzat să explice această decizie.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri