Mărturia cutremurătoare a „copiilor miracol”. Mama lor a mai trăit 4 zile după accidentul de avion, apoi le-a spus „să plece de acolo”

Data publicării:
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări.
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări. Foto: Profimedia

Cei patru copii care au supraviețuit 40 de zile în jungla amazoniană după ce avionul lor s-a prăbușit au dat detalii puține, dar îngrozitoare, despre tragedia prin care au trecut. Ei au povestit că mama lor a supraviețuit accidentului și a mai trăit încă 4 zile, relatează Business Insider.

Copiii, în vârstă de 13 ani, 9 ani, 5 ani și 1 an, vor rămâne în spital timp de cel puțin două săptămâni pentru tratament. Totuși, unii dintre ei se simt bine și nu mai vor să stea tot timpul în pat, potrivit membrilor familiei.

Manuel Ranoque, tatăl celor doi copii mai mici, a povestit că fata cea mare, Lesly, în vârstă de 13 ani, i-a spus că mama lor a mai trăit 4 zile după prăbușirea avionului în jungla columbiană, în 1 mai.

Ranoque a mai povestit că femeia le-a spus copiilor „să plece de acolo”, cerându-le să părăsească locul prăbușirii avionului, pentru a supraviețui. Bărbatul nu a oferit însă mai multe detalii.

Fidencio Valencia, unchiul unuia dintre copii, a declarat pentru publicația Noticias Caracol că copiii încep să vorbească despre drama prin care au trecut. Au povestit că s-au ascuns în trunchiuri de copaci pentru a se proteja de șerpi, animale și țânțari. A mai spus că erau epuizați.

„Deja mănâncă, puțin, dar mănâncă”, a spus el după ce i-a vizitat la spitalul militar din Bogota, Columbia. Sâmbătă, ministrul Apărării, Iván Velásquez, a declarat că copiii sunt rehidratați.

El a adăugat că membrii familiei nu vorbesc prea mult cu ei pentru a le da timp să-și revină din șoc.

Copiii zburau împreună cu mama lor și alte două persoane din localitatea amazoniană Araracuara spre San Jose del Guaviare când avionul s-a prăbușit.

Copiii au avut la dispoziţie după accident doar o plasă de ţânţari, un prosop, un minim de echipament de camping, două telefoane mobile (cu bateriile epuizate rapid), o lanternă şi o mică cutie muzicală.

Ei au stat în apropierea unei surse de apă și au supraviețuit hrănindu-se cu semințe.

Doi dintre copii şi-au sărbătorit zilele de naştere în junglă: cea mai mică, Cristin, a împlinit un an, iar Tien Noriel a împlinit cinci ani.

În afară de „câteva leziuni cutanate şi înţepături”, copiii nu prezintă „nicio patologie sau vreo deteriorare a stării de sănătate”, a declarat un medic militar. „Ei sunt în stare stabilă” şi urmează un protocol de renutriţie.

„Am reuşit imposibilul”, a spus comandantul-şef al forţelor armate columbiene, generalul Helder Fernan Giraldo, în timp ce întreaga ţară s-a bucurat de acest cvadruplu „miracol”.

Peste 100 de soldaţi însoţiţi de câini de căutare şi zeci de indigeni îi căutau pe copii de când a fost găsit avionul prăbuşit.

Potrivit armatei, salvatorii au parcurs aproape 2.656 km în această junglă ostilă şi impenetrabilă în peste o lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri