Adepții unui cult controversat din Kenya, care se înfometează pentru a-l întâlni pe Iisus, vor fi supuși unei evaluări psihiatrice

Data publicării:
Liderul sectei, controversatul teleevanghelist, Paul Nthenge Mackenzie
Liderul sectei, controversatul teleevanghelist, Paul Nthenge Mackenzie. Foto: Profimedia

Un tribunal din Kenya a ordonat ca 64 de adepți ai unui cult controversat, care se înfometează pentru a-l întâlni pe Iisus, să fie supuși unei evaluări psihiatrice, deoarece aceștia continuă să refuze să mănânce, scrie CNN.

Adepții au fost acuzați luni de tentativă de sinucidere, după ce au refuzat cu insistență mesele oferite după salvarea lor din pădurea Shakahola, din aprilie.

Liderul sectei, controversatul teleevanghelist, Paul Nthenge Mackenzie, ar fi manipulat sute de adepți să-și înfometeze copiii, înaintea lor, potrivit documentelor judecătorești citate de CNN.

Autoritățile au descoperit în total 318 de cadavre în pădurea Shakahola.

Într-un tweet, Biroul Directorului Procuraturii din Kenya a transmis că instanța a decis ca cei 64 de adepți să fie readuși la centrul de salvare și supusi unei evaluări psihiatrice.

Judecătorul a mai ordonat și ca un „raport confidențial de la psihiatru pentru fiecare dintre victime să fie depus în instanță”, subliniind că aceste rapoarte nu ar trebui să fie date presei decât în ​​cazul în care instanța solicită acest lucru.

O adeptă despre care procurorii spun că „a refuzat să respecte regulile impuse de instanță, inclusiv să mănânce și să bea”, va fi reținută în închisoare până când cazul ei va fi audiat pe 29 iunie.

Între timp, Mackenzie și alți 29 de complici au fost mutați dintr-o secție de poliție în închisoare, în urma unei cereri din partea procurorilor.

Doar Mackenzie și asistentul său, Smart Mwakalama, au acceptat mese, în timp ce ceilalți suspecți continuă greva foamei.

Nici Mackenzie și nici complicii săi nu au fost acuzați oficial, pentru că procurorii solicită o prelungire a perioadei de custodie pentru a permite investigații suplimentare.

Următoarea audiere pentru Mackenzie și complicii săi va avea loc pe 21 iunie.

Autoritățile au început să investigheze activitățile grupului în aprilie, după ce au primit informația că pe terenul care aparținea lui Mackenzie erau săpate gropi comune. Mackenzie și-a închis Biserica Internațională Good News (GNI) și a mutat cultul în pădurea Shakahola, după ce a cumpărat un teren acolo anul trecut.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri