Air Moldova reia zborurile directe spre Moscova

Data publicării:
profimedia-0673415788
Imagine sugestivă cu aeroportul din Chișinău. Foto: Profimedia Images

Compania Air Moldova va relua zborurile spre capitala rusă Moscova, începând cu data de 1 octombrie, transmite vineri Moldpres.

Potrivit Air Moldova, decizia a fost luată în urma mai multor solicitări venite din partea cetăţenilor Republicii Moldova, care se află în Federaţia Rusă şi vor să revină acasă.

Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei, citat de Agerpres.

Zborurile spre Moscova au fost sistate în luna februarie, odată cu începutul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Moldova a primit statutul de țară candidată la UE la sfârșitul lunii iunie.

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este proiectul unei generații. Statutul de țară candidată ne oferă o direcție clară, este șansa țării de a se dezvolta, spunea președinta Maia Sandu, a doua zi după ce Uniunea Europeană a deschis drumul Moldovei către aderare. 

Liderul de la Chișinău a mai subliniat că acest prim pas este reușita întregii societăți și, mai departe, va fi nevoie de eforturile tuturor pentru a construi Moldova europeană.

Citește și: Serghei Lavrov: „Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Republica Moldova să nu fie afectate în niciun fel”

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri