Ajuns la spital cu migrene, un bărbat a descoperit că avea tenii în creier. Cauza ar fi consumul de slănină insuficient gătită

Data publicării:
slanina
Foto: Shutterstock

Un bărbat din SUA care suferea frecvent de migrene a aflat că avea ouă de tenie în creier. Cauza probabilă ar fi consumul de slănină gătită insuficient, scrie BBC.

Bărbatul de 52 de ani a cerut ajutorul medicului după ce migrenele cu care se confrunta s-au agravat, iar tratamentul nu a mai funcționat.

În urma analizelor, medicii au descoperit că migrenele erau provocate de ouă de tenie care se aflau în creierul bărbatului, iar diagnosticul a fost cisticercoză.

Potrivit medicilor, bărbatul ar fi contactat tenia după ce a consumat carne de porc gătită insuficient.

Cisticercoza este o infecție provocată de ouăle sau larvele parazitului Taenia solium, cunoscut și sub numele de tenia porcului, care poate duce la dezvoltarea unor chisturi la nivelul creierului.

O persoană cu tenie se poate infecta singură cu ouă de tenie - un proces cunoscut sub numele de autoinfecție - care pot ieși din organism ca deșeuri și pot infecta pe alte persoane din aceeași casă.

Consumul de carne de porc insuficient gătită nu poate transmite în mod direct cisticercoza unei persoane.

Înregistrând cazul în American Journal of Case Reports, medicii au scris că „se poate doar specula” că cisticercoza bărbatului a fost transmisă prin autoinfecție după „spălarea necorespunzătoare a mâinilor”.

Având în vedere „predilecția sa pentru carnea de porc insuficient gătită”, medicii au presupus că acesta a contractat tenia din cauza „obiceiurilor sale alimentare”.

Pacientul a reacționat la tratament și și-a revenit complet.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri