Alertă falsă cu bombă la ambasada Ucrainei la Chișinău

Data publicării:
politiști din moldova
FOTO: Profimedia Images

Amenințările la adresa ambasadelor ucrainene din Europa continuă. Polițiștii din Republica Moldova au fost sesizați miercuri despre un mesaj transmis pe adresa de mail a ambasadei Ucrainei la Chișinău, potrivit căruia sediul instituției ar fi fost minat. Alerta s-a dovedit a fi falsă, scrie Agora.md.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului apelului. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre un act de terorism.

Potrivit Agora.md, Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău a înaintat o inițiativă de modificare a Codului penal cu privire la infracțiunea de „comunicare mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism”, ca urmare a creșterii numărului de alarme false cu bombe în ultimele trei luni ale acestui an.

Dacă până în prezent, anunțul cu bombă era pedepsit cu închisoarea de până la 2 ani, propunerea de modificare a Codului penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.

Două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei la București, marți dimineață. Polițiștii și agenții SRI au fost chemați de urgență, iar plicurile au fost ridicate de SRI în vederea expertizării. Potrivit SRI, cele două plicuri conțineau „fragmente de țesuturi organice”.

Astfel de evenimente au avut loc la mai multe ambasade ucrainene din Europa, iar potrivit ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, toate plicurile aveau ca expeditor adresa unui dealer de automobile Tesla din Germania.

„În cursul ultimelor două zile, colete suspecte au sosit la ambasadele din Italia, Polonia, Portugalia, România şi Danemarca, precum şi la consulatul din Gdansk”, în Polonia, ridicând numărul lor la 31 în 15 ţări”, a scris pe Twitter.

„Toate scrisorile au aceeaşi adresă de expediţie: dealer-ul de automobile Tesla din oraşul german Sindelfingen”, de lângă Stuttgart, a spus miercuri Kuleba, dând pentru prima oară detalii despre ancheta în curs.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri