Ambasadorul rus la ONU acuză Occidentul că „s-a grăbit să afirme că moartea lui Navalnîi este responsabilitatea regimului Putin”

Data publicării:
vasili nebenzia cu casca de traducere asculta in sedinta adunarii gerale onu si se stramba
Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, acuză Occidentul că vrea să prelungească războiul din Ucraina. Foto: Profimedia

Ambasadorul Rusiei la ONU a acuzat ţările occidentale de politizarea morţii dizidentului rus Alexei Navalnîi. Vasili Nebenzia a declarat că ancheta privind moartea lui Navalnîi „nu s-a încheiat încă” şi că „cauza exactă a morţii” nu a fost dezvăluită.

„Colegii noştri occidentali s-au grăbit să afirme că moartea a fost responsabilitatea regimului Putin”, a declarat Vaasili Nebenzia, vorbind la o pichetare mediatică la Consiliul de Securitate al ONU, potrivit CNN, preluată de News.ro.

Anterior, Kremlinul a declarat că o anchetă privind circumstanţele morţii lui Navalnîi este în curs de desfăşurare, iar rezultatele nu sunt cunoscute.

Mai multe naţiuni au convocat ambasadorii ruși din ţările lor din cauza morţii lui Navalnîi.

Luni, ministrul spaniol de externe José Manuel Albares şi ministrul suedez de externe l-au convocat pe ambasador în ţările lor. Acestea urmează acţiunilor similare întreprinse de Regatul Unit şi Germania de la moartea lui Navalnîi, anunţată vineri.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri