Amendă uriașă pentru președintele chilian după un selfie făcut pe plajă cu o femeie

Data publicării:
Sebastian Pinera a fost amendat cu 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască
Sebastian Pinera a fost amendat cu 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască. FOTO: Twitter

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a fost amendat cu 3.500 de dolari după ce a pozat pentru un selfie pe plajă cu o trecătoare fără a purta mască, conform reglementărilor impuse de pandemia noului coronavirus, informează Reuters.

Chile a impus măsuri stricte privind purtarea măştii în toate locurile publice, iar nerespectarea lor se pedepseşte cu sancţiuni care merg de la amenzi până la pedepse cu închisoarea.

Pinera şi-a cerut scuze şi şi-a recunoscut greşeala la scurt timp după ce selfie-ul a apărut pe reţelele sociale la începutul lunii decembrie.

Preşedintele chilian a explicat că mergea singur de-a lungul plajei din apropierea casei sale, în elegantul oraş chilian Cachagua, când o femeie l-a recunoscut şi i-a cerut să facă o fotografie împreună.

În selfie, preşedintele Sebastian Pinera şi femeia stau foarte aproape unul de celălalt, într-o zi însorită, fără a purta măşti.

Preşedintele Pinera, care este predispus la gafe, a fost fotografiat la o petrecere cu pizza anul trecut, în noaptea în care la Santiago izbucneau protestele împotriva inegalităţilor sociale. Mai târziu, el a fost văzut pozând în piaţa care fusese centrul manifestaţiilor după ce pandemia i-a obligat pe protestatari să rămână acasă.

Pandemia de COVID-19 a atins apogeul în Chile în lunile mai şi iunie, în timpul iernii în emisfera sudică. Epidemia s-a domolit în noiembrie, dar în prezent numărul contaminărilor este în creştere, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi măsuri restrictive.

Chile a raportat un total de 581.135 de cazuri de contaminare de la debutul epidemiei noului coronavirus în luna martie, precum şi 16.051 de decese cauzate de COVID-19. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri