Apărarea israeliană acuză Hamas că folosește civilii ca „scuturi umane”

Data publicării:
soldați israelieni tanc
Israelul înăsprește măsurile armatei, poliției și altor forțe de securitate după ce Hamas a lansat Operațiunea Al-Aqsa. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Forţele de apărare israeliene (IDF) au acuzat luni gruparea palestiniană islamistă Hamas că răpește și ține ostatici civili și îi că foloseşte drept "scuturi umane", informează DPA, preluată de Agerpres.

Hamas "ascunde de asemenea infrastructură teroristă în zone civile" din Fâşia Gaza, a subliniat IDF într-o postare pe X, fosta Twitter.

Pe o listă cu "crimele de război ale Hamas" postate pe această platformă socială, IDF mai subliniază că Hamas "profanează şi mutilează trupuri", "ucide în mod deliberat civili" şi "răpeşte civili şi îi ţine ostatici".

Hamas, care deţine puterea în Fâşia Gaza, a atacat în mod neaşteptat Israelul, sâmbătă dimineaţa. Palestinieni înarmaţi s-au infiltrat pe teritoriul israelian, pe mare, pe uscat şi din aer.

Gruparea palestiniană, clasificată drept organizaţie teroristă de Uniunea Europeană (UE), SUA şi Israel, a lansat începând de sâmbătă mii de rachete asupra Israelului, care a răspuns, la rândul său, prin contraatacuri.

Hamas a ucis sute de israelieni şi a răpit alte peste 100 de persoane, inclusiv femei, copii şi persoane în vârstă, pe care le-a dus în Fâşia Gaza, potrivit Israelului.

Drept răspuns, forţele aeriene israeliene au bombardat mai multe ţinte ale Hamas în Fâşia Gaza.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri