Aproape 100 de oameni au murit în India din cauza căldurii. Temperaturile au ajuns la 44,7 grade

Data publicării:
Persoane aleargă prin jeturile de apă care udă un gazon în New Delhi, India, pe 12 iunie 2023.
Temperaturile au urcat la 44,7 grade în nordul Indiei. Foto: Profimedia Images

Cel puțin 96 de oameni au murit în India din cauza căldurii, în ultimele zile, temperaturile ajungând la aproape 45 de grade la umbră, scrie The Guardian.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în statele estice Uttar Pradesh și Bihar, unde autoritățile le-au recomandat oamenilor de peste 60 de ani să nu iasă din case pe timpul zilei.

De asemenea, angajaților din spitalele de aici li s-a interzis să își ia concendiu în următoarea perioadă, din cauza numărului mare de internări.

De exemplu, doar în Ballia, capitala statului Uttar Pradesh, în jur de 300 de pacienți au fost internați în ultimele trei zile cu simptome precum febră, diaree, dificultăți de respirație și crize cardiace.

„Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în Ballia. N-am mai văzut ca oamenii să moară din cauza căldurii într-un număr atât de mare”, a declarat RS Pathak, un cetățean din Ballia al cărui tată a murit sâmbătă.

Duminică, în acest stat temperaturile au ajuns la 43 de grade la umbră, depășind cu cinci grade normalul perioadei. Recordul sezonului a fost înregistrat în Patna, capitala statului Bihar, unde temperatura a urcat la 44,7 grade sâmbătă. Temperaturi neobișnuit de mari sunt așteptate și luni.

Cele mai mari temperaturi sunt înregistrate, în India, în lunile aprilie, mai și iunie, înainte ca munsonul să ducă la o răcire a vremii.

Însă temperaturile în aceste luni ale verii indiene au devenit tot mai mari în ultimul deceniu.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri