Arabia Saudită, îngrijorată de un „atac iminent” al Iranului. SUA: „Nu vom ezita să acționăm”

Data publicării:
Close-up map of Saudi Arabia in the Middle East
Statele Unite sunt îngrijorate de amenințările Iranului împotriva Arabiei Saudite. Foto: Profimedia Images

Arabia Saudită a transmis Statelor Unite îngrijorările sale în legătură cu un „atac iminent” al Iranului. Informațiile au fost publicate de The Wall Street Journal, iar Statele Unite şi mai multe ţări vecine cu Iranul şi-au ridicat nivelul de alertă al forţelor armate. 

Statele Unite sunt îngrijorate de amenințările Iranului împotriva Arabiei Saudite și nu vor ezita să răspundă dacă este necesar, a declarat marți un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit Reuters.

„Suntem îngrijorați de imaginea amenințărilor și rămânem în contact constant prin canalele militare și de informații cu saudiții”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. „Nu vom ezita să acționăm pentru apărarea intereselor partenerilor noștri din regiune”, a mai declarat acesta.

Oficialul american a făcut declarațiile după ce Wall Street Journal a scris că Arabia Saudită a împărtășit informații cu Statele Unite, avertizând asupra unui atac iminent al Iranului asupra țintelor din regat.

Biroul de presă al guvernului saudit nu a răspuns imediat unei solicitări Reuters.

Comandantul superior al Gărzilor Revoluționare din Iran, Hossein Salami, a transmis pe 20 octombrie ceea ce el a descris drept un avertisment pentru liderii saudiți să nu se bazeze pe Israel și a menționat „palatele de sticlă” ale acestora.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri