Arhiepiscopul de Canterbury: Invazia Rusiei în Ucraina a „deschis porțile iadului” și a dezlănțuit „forțele malefice” din toată lumea

Data actualizării: Data publicării:
Justin Welby
Arhiepiscopul de Canterbury spune că invazia Rusiei în Ucraina a „deschis porțile iadului” și a dezlănțuit „forțele malefice” din toată lumea Foto: Gulliver/GettyImages

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că invazia Rusiei în Ucraina a „deschis porțile iadului” și a dezlănțuit „toate forțele malefice” din întreaga lume, de la crime și violuri în teritoriul ocupat până la foamete și datorii în Africa și Europa, scrie The Guardian.

Justin Welby a călătorit luna trecută în Ucraina, unde s-a întâlnit cu lideri ai bisericii, dar și cu persoane strămutate din cauza conflictului.

El a spus că a fost marcat de „dimensiunea gropilor comune din Bucha, de fotografiile cu ceea ce au pățit oamenii acolo din partea forțelor ruse de ocupație - violuri, masacre, torturi”.

Arhiepiscopul a declarat că urmările invaziei au fost simțite și dincolo de granițele Ucrainei.

„Efectiv suntem în aceeași luptă, chiar dacă de la distanță. Când Ucraina a fost invadată la decizia președintelui Putin, porțile iadului s-au deschis și toate forțele malefice au ieșit în lume”, a declarat el duminică într-un interviu pentru BBC.

„Am fost în Mozambic cu o săptămână înainte de a fi în Ucraina, unde este foamete până pe coasta Africii de Est”, a spus el.

„Există inflație... este criză energetică, există suferință, nu sunt medicamente, tot răul a fost dezlănțuit. Până când rușii nu se retrag și până când focul nu va înceta, nu putem face progrese în ceea ce privește reconcilierea”, a adăugat el.

În Marea Britanie, a spus Welby, creșterea prețurilor la alimente și la combustibil, amplificată și de război, a făcut ca numărul persoanelor care cer ajutor la băncile de alimente să crească cu 400% în ultimele 18 luni. „Vedem cum cresc datoriile, sunt presiuni de tot felul asupra familiilor”, a adăugat el.

Welby a criticat public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri