Armata israeliană anunță „intensificarea” atacurilor în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Tancuri israeliene
Tancuri ale armatei israeliene la granița cu Fâșia Gaza. Foto: Profimedia Images

Armata israeliană a anunțat „intensificarea atacurilor” în Fâșia Gaza începând de sâmbătă seara, informează Reuters, preluată de The Guardian.

În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF) a fost întrebat despre declanșarea unei posibile invazii terestre în Gaza.

„Vom ataca și mai mult în adâncime, cu scopul de a minimiza pericolele pentru forțele noastre, în următoarele faze ale războiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari.

„Vom face asta începând de acum”, a spus Hagari, într-o declarație făcută sâmbătă.

„Vom intra în Gaza, o vom face în scop operaţional, vom distruge infrastructura şi teroriştii Hamas şi o vom face într-o manieră profesionistă”, a declarat şeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi, citat de AFP, conform Agerpres.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a Comitetului pentru Afaceri Externe și Apărare, că războiul împotriva Hamas va avea trei faze. După ce Israelul va elimina Hamas, va renunța la responsabilitatea pentru Gaza și va institui un nou regim de securitate.

Generalul Hagari a confirmat, de asemenea, prezenţa a cel puţin 210 ostatici în Fâşia Gaza, majoritatea israelieni.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel de luptătorii Hamas după 7 octombrie, potrivit autorităţilor israeliene. În Fâşia Gaza, cel puţin 4.385 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în bombardamentele lansate ca represalii de armata israeliană, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.Generalul Hagari a confirmat, de asemenea, prezenţa a cel puţin 210 ostatici în Fâşia Gaza, majoritatea israelieni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri