Australia izolează Sydney după un nou focar de Covid-19 care ar avea origine americană. Nu a fost identificat "pacientul zero"

Data publicării:
Vedere aeriana asupra plajelor din New South Wales
Vedere aeriana asupra plajelor din New South Wales. FOTO: Getty Images

Oraşul Sydney este izolat de restul Australiei, pe măsură ce un focar de Covid-19 de pe plajele nordice ale oraşului se răspândeşte în metropolă. Autoritățile nu știu originea virusului, dar testele genomului sugerează că este o tulpină americană.

Focul de pe plajele din nordul Sydneyului totalizează acum 39, cu două cazuri în plus încă în curs de investigare. În urmă cu două zile erau doar cinci cazuri, iar creșterea bruscă a luat prin surprindere Australia.

Se consideră că tulpina de virus găsită în Sydney îşi are originea în Statele Unite, dar nu a fost identificat "pacientul zero", scrie cnbc.com.

Australia a evitat răspândirea coronaviruslui prin închiderea frontierelor internaționale, restricții, distanțare socială și testare pe scară largă. A înregistrat până acum un total de aproximativ 28.100 de infecții.

Până în această săptămână, în Australia nu mai fusese niciun caz de transmitere locală de două săptămâni, așa că cele mai multe restricții au fost ridicate/

Focarul din Sydney a dus iar la restricțiile la frontieră, spulberând planurile de vacanță pentru mii de persoane.

Statele australiene au început să restricţioneze intrarea pe teritoriilor lor pentru persoanele provenind din Sydney şi statul New South Wales începând de duminică dimineaţa, scrie dpa, citat de Agerpres.

În urma acestei situaţii a fost anulată cursa anuală de iahturi ce urma să fie organizată pe 26 decembrie între Sydney şi Hobart, pentru prima oară în ultimii 76 de ani.
Organizatorul cursei, Noel Cornish, a declarat sâmbătă seara că anularea cursei a fost o "dezamăgire amară", dar că nu era fezabilă organizarea celebrului eveniment după ce Tasmania a decis că oricine provine din Sydney va trebui să intre într-o carantină de două săptămâni.

Începând de duminică dimineaţă, statul Western Australia a interzis intrarea pe teritoriul său oricui provine din statul New South Wales.

Se aşteaptă ca statul Victoria să îşi extindă zona roşie dincolo de plajele din nordul oraşului Sydney, ceea ce înseamnă că va fi necesară o carantină de două săptămâni pentru a intra pe teritoriul său.

Queensland a reintrodus duminică dimineaţa un sistem de trecere a frontierei pentru locuitorii din statul New South Wales.

Zona de plaje din nordul oraşului Sydney a intrat sâmbătă seara într-o perioadă de izolare de patru zile, însă premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a avertizat că restricţiile ar putea fi extinse în tot oraşul dacă numărul infectărilor va creşte.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pe câți bani cântă la nunți Irina Loghin, în 2024! Suma nu este deloc mică, de ce cere atât
Digi FM
A murit soția lui Iosif Rotariu! Care au fost ultimele cuvinte pe care aceasta i le-a adresat fostului...
Pro FM
Autopsia secretă a lui Elvis Presley. Care ar fi adevărata cauză a morții legendarului cântăreț
Film Now
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors...
Adevarul
Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente...
Newsweek
Câți ani trebuie să muncești pentru 6.000 lei pensie la recalculare. Cât e indicele de corecție?
Digi FM
Andreea Bălan, adevărul despre cearta cu Andreea Antonescu. Cele două artiste au rupt din nou prietenia: „Mi...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Fiica cea mică a lui Brad Pitt pare să taie total legăturile cu tatăl ei. Gestul public al adolescentei de 15...
UTV
Livia Eftimie a postat primul mesaj dupa divortul de Catalin Bordea. „Cateodata iti vine sa mori. Doar pentru...