Autoritățile din Berlin renunță la decizia de a nu permite drapele ucrainene la evenimentele dedicate celui de-al Doilea Război Mondial

Data publicării:
O femeie ține în mâini un drapel al Ucrainei la un monument care marchează victoria URSS în cel de-al Doilea Război Monidal la Treptow, în Berlin, pe 9 mai 2022.
Autoritățile din Berlin renunță la decizia de a nu permite drapele ucrainene la evenimentele dedicate celui de-al Doilea Război Mondial. Foto: Profimedia Images

Un tribunal a anulat interdicţia impusă de poliţia din Berlin de a desfăşura drapele ucrainene în jurul a trei monumente sovietice din oraş, în timpul ceremoniilor care vor marca săptămâna viitoare încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, informează Agerpres.

La cele trei memoriale - din cartierele Treptow şi Tiergarten şi din parcul Schoenholzer Heide - nu era permisă nici interpretarea sau redarea unor marşuri sau a altor piese muzicale militare.

Poliţia berlineză interzisese deopotrivă drapelele ucrainene şi ruse în timpul ceremoniilor de 8 şi 9 mai. Germania şi multe alte naţiuni europene marchează finalul conflagraţiei mondiale pe Vechiul Continent pe 8 mai, iar Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai.

Senatul Berlinului - executivul oraşului-land german - comunicase că intenționa să împiedice prin interdicție orice contrapunere a războiului actual din Ucraina cu comemorarea celor care şi-au pierdut viaţa în luptele de acum peste trei sferturi de secol.

Însă o organizaţie ucraineană a făcut apel la această decizie, iar tribunalul sesizat "nu a dat curs evaluării noastre privind ameninţarea şi a autorizat prezenţa drapelelor ucrainene, precum şi defilări şi marşuri militare" în jurul acestor site-uri, a anunţat poliţia berlineză, adăugând că nu intenţionează să facă apel.

În ceea ce priveşte situaţia referitoare la drapelele ruse, poliţia berlineză a menţionat pur şi simplu că, deocamdată, nimeni nu a contestat în justiţie interdicţia şi că forţele de ordine nu pot anticipa ce se va întâmpla în acest caz.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri