Sari la conținut

Autorul exploziilor în serie din Texas a lăsat o "confesiune" video înainte să se detoneze

Presupusul autor al atacurilor în serie cu colete-capcană din Austin, Texas, a înregistrat un videoclip înainte să se detoneze, conform informaţiilor furnizate de poliţie, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Brian Manley, şeful interimar al Poliţiei din Austin, a spus într-o conferinţă de presă că înainte să moară într-o explozie în propria maşină, în timp ce era urmărit de un echipaj SWAT, Mark Conditt a înregistrat un videoclip de 25 de minute, care a fost găsit în telefonul său şi în care suspectul descrie în detaliu diferenţele dintre dispozitivele explozive.

"Aş numi acest videoclip o confesiune”, a afirmat Manley. În ceea ce priveşte motivul, el a spus că "niciodată nu va putea fi găsită o raţiune în spatele acestor acte”. "Nu menţionează nimic legat de terorism sau ură. În schimb, este revolta unui tânăr cu probleme care vorbeşte despre dificultăţile din viaţa sa personală care l-au adus în acest punct”, a afirmat şeful interimar al Poliţiei din Austin.

Manley a precizat că Poliţia nu va publica videoclipul despre care se crede că a fost înregistrat joi, între orele 21:00 şi 23:00, cu câteva ore înainte de moartea suspectului. El a adăugat că videoclipul sugera că suspectul plănuia şi alte atacuri, dar nu a oferit detalii.

Poliţia crede că în decurs de 19 zile Conditt a fost responsabil pentru cinci explozii care au ucis două persoane şi au rănit alte cinci. Un alt dispozitiv, găsit într-un pachet la o unitate poştală în apropierea aeroportului internaţional din Austin, nu a fost detonat.

Pe aceeași temă